Στην Αθήνα το ΕΛΚ με βασικό θέμα την αντιμετώπιση της ανεργίας

Το σχέδιο της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς για τη δημιουργία πέντε εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας. Ποιους κορυφαίους αξιωματούχους θα υποδεχτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποια μηνύματα θα επιχειρήσει να εκπέμψει.

Στην Αθήνα το ΕΛΚ με βασικό θέμα την αντιμετώπιση της ανεργίας

Στην Αθήνα κτυπά από σήμερα η «καρδιά» της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, καθώς πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας η συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Οικοδεσπότης θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ και τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Πάμπλο Κασάδο.

Πρόκειται για μια συνάντηση εργασίας που εντάσσεται στην προεκλογική καμπάνια του ΕΛΚ, ενόψει ευρωεκλογών, ενώ θα καταλήξει σε ένα κείμενο πολιτικής για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας των νέων αλλά και του σχεδίου του κόμματος για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας. Ουσιαστικά, θα παρουσιαστεί μια οικονομική ατζέντα για τα επόμενα χρόνια, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΚ, θα βασίζεται στην ευρωπαϊκή καινοτομία, σε φιλόδοξες εμπορικές συμφωνίες, σε επενδύσεις σε υποδομές και σε μια ισχυρή κοινωνική οικονομία της αγοράς, προκειμένου να δημιουργηθούν αυτές οι νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα εξηγήσει «τη δραματική ελληνική συγκυρία», για ποιο λόγο ταυτίζει τη μάχη των ευρωεκλογών με τη μάχη κατά του λαϊκισμού, καθώς και την ανάγκη για πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα. Όπως εκτιμά η Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης προβάλλεται ως ένα από τα πρόσωπα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο την επόμενη μέρα μετά τις κάλπες του Μαΐου, σηματοδοτώντας «τον ηγέτη που χωρίς να λέει ψέματα στους πολίτες, θα είναι ο πρώτος που θα κερδίσει κατά κράτος μια κυβέρνηση λαϊκισμού και δημαγωγίας».

Για πρώτη φορά, λένε στη ΝΔ, στη φετινή συνεδρίαση θα είναι παρόντες και σχεδόν όλοι οι επικεφαλής κάθε ομάδας ευρωβουλευτών του ΕΛΚ ανά κράτος-μέλος, κάτι που καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρον το τρέχον διήμερο.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με μια δημόσια συζήτηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τέσσερις ομάδες νέων Ελλήνων επιχειρηματιών θα παρουσιάσουν στους Ευρωπαίους πολιτικούς τις καινοτόμες ιδέες τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για την υλοποίησή τους στην κρίση. Το απόγευμα, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Βέμπερ θα περιηγηθούν στα γραφεία της εταιρείας Workable, όπου θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον χώρο και το μέλλον της εργασίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v