Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βουλή το Πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Η συζήτηση ξεκινά αύριο στην αρμόδια επιτροπή και συνεχίζεται την Παρασκευή στην ολομέλεια με ψηφοφορία. Στη συνεδρίαση θα μιλήσουν όσοι πολιτικοί αρχηγοί το επιθυμούν. Πλειοψηφία 180 βουλευτών ζητά ο Καμμένος.

Στη Βουλή το Πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Κατατέθηκε στη Βουλή το Πρωτόκολλο για την ένταξη της γείτονας χώρας στο ΝΑΤΟ. Η κύρωση θα γίνει στην Ολομέλεια την Παρασκευή σε μια πιο διευρυμένη συνεδρίαση απ’ ότι προβλέπεται σε απλές διακρατικές συμφωνίες ή συμβάσεις.

Αύριο στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής και την επόμενη ημέρα θα γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια.

Στη συνεδρίαση θα μιλήσουν όσοι πολιτικοί αρχηγοί το επιθυμούν, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, οι εισηγητές όλων των κομμάτων κι ένας ανεξάρτητος βουλευτής, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και δεκατέσσερις βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα που θα εγγραφούν σε έναν ενιαίο κατάλογο.

Καμμένος: Η κύρωση της συμφωνίας ένταξης πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών

«Η κύρωση της συμφωνίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω του άρθρου 5 εκχωρεί κυριαρχία και δεν το θεωρεί πλέον τρίτη χώρα. Είναι απόλυτα σαφές ότι εμπίπτει στο 28 άρθρο 2 του Συντάγματος και απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η ΝΔ θα στηρίξει πρόταση αντισυνταγματικότητας;» αναφέρει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

*Δείτε την αιτιολογική έκθεση στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό" 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v