Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί ο Μητσοτάκης μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε... «εθνική κάλπη»

Η λογική της χαλαρής ψήφου και ο χαρακτήρας του «βροντερού δημοψηφίσματος». Αυστηρό μήνυμα προς όλους τους υποψήφιους βουλευτές. Πρόταση του κοινωνικού προσήμου στο γαλάζιο αφήγημα.

Γιατί ο Μητσοτάκης μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε... «εθνική κάλπη»

Σηκώνει τον πήχη των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν θέλει επ' ουδενί σε αυτές να επικρατήσει, ως είθισται, η λογική της χαλαρής ψήφου. Αντίθετα, εφόσον ειδικά δεν έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές και αυτές πάνε -βάσει των κυβερνητικών δημόσιων ανακοινώσεων- για αργότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ αποδίδει στις κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαρακτήρα «βροντερού δημοψηφίσματος» για την πολιτική αλλαγή της χώρας. «Οι ευρωεκλογές, αν δεν έχουν γίνει μέχρι τότε εθνικές εκλογές, εξυπακούεται ότι θα είναι η μητέρα των μαχών και θα έχουν ακριβώς την ίδια σημασία για εμάς.

Ο προεκλογικός αγώνας που θα κάνουμε, θα είναι ακριβώς ο ίδιος. Και αυτό ισχύει και για μένα προσωπικά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματός του, τους οποίους μετέτρεψε σε μια άτυπη επιτροπή εκλογικού αγώνα, με φόντο τις πολλαπλές εκλογές εντός του τρέχοντος έτους.

Και παρόλο που η εκτίμησή του εξακολουθεί να παραμένει ότι οι εθνικές κάλπες θα στηθούν τον Μάιο, δεν αποκλείει καθόλου πλέον το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να τις κάνει τελικά στο τέλος της τετραετίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Πειραιώς εντάσσει και τις τελευταίες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη συγγραφή των επιστολών των έξι βουλευτών που ζήτησαν να λογίζονται στην πλειοψηφία των 151 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, «ρίχνει νερό στον μύλο της αποσταθεροποίησης» και γι’ αυτό -σημειώνουν- «τον Μάιο πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στους λαϊκιστές και σε όλους εκείνους που θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στο τέλμα».

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή κομματική συνεδρίαση, θέλησε να στείλει ένα σαφές αλλά και αυστηρό μήνυμα προς όλους τους υποψηφίους -ακόμα και υψηλόβαθμους- που προτάσσουν το προσωπικό τους όφελος σε βάρος αυτού της παράταξης: «Κατανοώ τη μάχη του σταυρού καθώς γνωρίζετε ότι την έχω δώσει πολλές φορές. Ωστόσο θέλω να θυμίσω ότι την επόμενη μέρα των εκλογών, τη σειρά εκλογής τη θυμούνται μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Και για μένα, αυτή η σειρά δεν έχει καμία σημασία στην αξιολόγησή μου για τη διακυβέρνηση της χώρας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το να μοιράζουμε την πίτα των σταυρών μεταξύ μας είναι να προσελκύσουμε κοντά μας πολίτες που δεν μας είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Γι’ αυτό και ζητώ απ’ όλους μέτρο και εφιστώ σε όλους την προσοχή».

Στο επίκεντρο ο άνθρωπος

Την ίδια ώρα, η ΝΔ προτάσσει το κοινωνικό πρόσημο στο αφήγημά της, βάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τους ασθενέστερους και την οικογένεια. Και αυτό, όχι συνεχίζοντας την επιδοματική πολιτική που εφαρμόζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με την προσπάθεια διασφάλισης του τρόπου με τον οποίο θα επέλθει η ανάπτυξη και η πρόοδος του κάθε πολίτη και ευρύτερα της κοινωνίας.

Έτσι, στο τέλος Φεβρουαρίου τελικά αναμένεται να ανακοινωθεί το γαλάζιο πρόγραμμα για την υγεία, ενώ πριν από τρεις μέρες από τη Λαμία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε βασικά στοιχεία των θέσεων της ΝΔ, με στόχο τη στήριξη και τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας: 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, μείωση του ΕΝΦΙΑ οριζόντια κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις ώστε ο συντελεστής να φτάσει στο 20% μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής μας, μείωση των εισφορών στο 15% από 20%, καθώς και αύξηση στον κατώτατο μισθό με ρυθμό διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας.

«Για εμάς», αναφέρουν στη ΝΔ, «το ερώτημα παραμένει: ποιος μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, ποιος μπορεί να κινητοποιήσει τις εγχώριες, ποιος μπορεί να δώσει ανάσα ρευστότητας στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις; Ποιος μπορεί να δημιουργήσει πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας;». Στις απαντήσεις αυτών των ερωτημάτων, το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμά πως η ΝΔ υπερτερεί εμφατικά του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτό το δεδομένο οργανώνεται η περαιτέρω προεκλογική καμπάνια του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v