Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βούτσης: Δεν είναι δυνατόν επί διετία να στοχοποιούμαι από την αξιωματική αντιπολίτευση

Ο Νίκος Βούτσης επανέλαβε ότι αυτά τα τριάμισι χρόνια το προεδρείο «εκτελεί τα καθήκοντά του με απόλυτη θεσμική προσήλωση» και κάλεσε εκ νέου όποιον επιθυμεί να καταθέσει πρόταση μομφής.

Βούτσης: Δεν είναι δυνατόν επί διετία να στοχοποιούμαι από την αξιωματική αντιπολίτευση

Νέα τοποθέτηση του Προέδρου της Βουλής Νίκο Βούτση για τα πολιτικά γεγονότα την τελευταίων ημερών.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιστολή του Πρωθυπουργού αλλά και στην πρόσφατη τοποθέτηση των έξι βουλευτών (Ελ. Κουντουρά, Β. Κόκκαλης, Κ. Παπακώστα, Σπ. Δανέλλης, Θ. Παπαχριστόπουλο και Κ. Ζουράρις).

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Νίκος Βούτσης επανέλαβε ότι αυτά τα τριάμισι χρόνια το προεδρείο «εκτελεί τα καθήκοντά του με απόλυτη θεσμική προσήλωση» και κάλεσε εκ νέου όποιον επιθυμεί να καταθέσει πρόταση μομφής. Όπως είπε «δεν είναι δυνατόν επί διετία να στοχοποιούμαι από την αξιωματική αντιπολίτευση και αυτό να δημιουργεί μία αχλή και να φθάνουμε σε ένα αδιέξοδο».

Αναφορικά με τους έξι βουλευτες σημείωσε πως «κανείς δε λέει ότι οι συνάδελφοι επισημαίνουν στις επιστολές τους πως εξαιρούν τις περιπτώσεις ονομαστικών ψηφοφοριών», εξηγώντας πως δεν πρόκειται για προκαταβολική ψήφο. Ουσιαστικά γνωστοποιήθηκε η πρόθεση των έξι και να μην οδηγούνται τα πράγματα διαρκως σε ονομαστικές ψηφοφορίες αλλά όπως είπε αναπτύσσεται μία ρητορική που «κανιβαλίζει» τους βουλευτές.

Σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός «με την πυκνή παρουσία του στη Βουλή έχει μία εξαιρετική συνέπεια σε όλα τα επίπεδα για όλα τα θέματα». Και εξαπέλυσε πυρά στην αντιπολίτευση πως θέλει να φτιάξει ένα «σκιάχτρο»απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως «αδυνατώ να καταλάβω πώς σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε μένα λέγοντας ότι δεν επιτελώ τον θεσμικό μου ρόλο γιατί επέστρεψα στους έξι συναδέλφους και στον πρωθυπουργό τις επιστολές τους. Εγώ δεν θα υποκύψω στο να στραφώ εναντίον της πλειοψηφίας –αφού περί αυτού πρόκειται- γιατί αυτό θα το θεωρούσα το έσχατο θεσμικό ατόπημα και θα παραιτούμην».

Παράλληλα κατά την ομιλία του υπογράμμισε πως «δεν εκβιαζόμαστε και δεν μπορεί κανείς να μας εκβιάσει και οποιαδήποτε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση όχι μόνο θα πέσει στο κενό αλλά θα οδηγήσει τους εμπνευστές της στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και στο περιθώριο της δημοκρατίας».

Τέλος ο Νίκος Βούτσης σημείωσε πως «δεν υπήρξε καμία πρόταση από μέρους μας που να την έχουμε δημοσιοποιήσει πριν από την Επιτροπή Κανονισμού. Αναζητούσαμε τι θα μπορούσε να θεραπευτεί για το καλό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Και ανέφερε πως υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, λέγοντας ενδεικτικά πως : Ζίγδης, Ηλιού, Μαρκεζίνης έμειναν χωρίς ή με μικρή κοινοβουλευτική ομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v