Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Το μόνο που μένει στον Τσίπρα είναι να ορίσει τις εκλογές

Η σήψη που απλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει το σύνολο της πολιτικής ζωής, υποστηρίζει ο αρχηγός της ΝΔ. Βουλευτές-πιόνια αλλάζουν κόμματα. Οι ευρωεκλογές μετατρέπονται, ούτως ή άλλως, σε εθνικές εκλογές.

Μητσοτάκης: Το μόνο που μένει στον Τσίπρα είναι να ορίσει τις εκλογές

Για να παίξει την τελευταία πράξη της, η κυβέρνηση μειοψηφίας νοικιάζει πρόσθετους «κομπάρσους», κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος. «Βουλευτές-πιόνια αλλάζουν κόμματα με την πρώτη ευκαιρία, ενώ δύο είναι σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα στηρίζουν άλλο κόμμα», συμπλήρωσε.

Μία εβδομάδα χρειάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να διαχειριστεί τους εκβιασμούς Καμμένου, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί ως κομματικό στέλεχος. «Θα έπρεπε να είχε επιστρέψει τόσο την επιστολή του πρωθυπουργού όσο και αυτές των έξι βουλευτών ως ‘απαράδεκτες’».

Επανέλαβε την κατηγορία για «κυβέρνηση-κουρελού» και υποστήριξε ότι η σήψη που απλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει το σύνολο της πολιτικής ζωής και πριονίζει το πολίτευμα.

Μίλησε για νέφος συναλλαγής και θεσμικής ανωμαλίας και τόνισε ότι το μόνο που μένει στον Αλέξη Τσίπρα είναι να ορίσει τον χρόνο εκλογών.

«Σε κάθε περίπτωση, αν δεν γίνουν νωρίτερα, σε 108 ημέρες από σήμερα ο λαός θα απαντήσει στην πρωτοφανή εκτροπή. Στις 26 Μαΐου, ό,τι και να γίνει, κάλπες θα στηθούν και οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμα, εφόσον δεν συμπέσουν οι ευρωεκλογές με τις εθνικές».

Σε αυτές τις συνθήκες, οι ευρωεκλογές μετατρέπονται, ούτως ή άλλως, σε εθνικές εκλογές, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάφερε ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το 5ετές αλλά το έκανε με 10 φορές υψηλότερο τόκο από άλλες χώρες της ΕΕ. Στην παταγώδη αποτυχία προσθέτει μια εθνική περιπέτεια: το λάθος της Συμφωνίας των Πρεσπών, που ανοίγει πολλές πληγές και προβλήματα τα οποία θα βρούμε μπροστά μας, στα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα. «Ο όρος Βόρειος Μακεδονία θα εκπέσει αφού δεν υπάρχει αναφορά σε βορειομακεδονικό λαό και πολιτισμό».

Όπως είπε, υπερασπίστηκε τις θέσεις του. «Αυτό δεν μας έκανε συμπαθείς σε κάποια κέντρα εξουσίας, αλλά έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα το σωστό για τα εθνικά συμφέροντα».

Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τόνισε. «Θα αξιοποιήσω κάθε μέσο για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών. Θα δώσω απόλυτη προτεραιότητα σε ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη Βόρεια Ελλάδα, με ναυαρχίδα τη Θεσσαλονίκη. Δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βέτο σε κάθε ένα από τα 35 κεφάλαια ένταξης της χώρας στην ΕΕ».

Αναφορικά με το ταξίδι Τσίπρα στην Αγκυρα είπε ότι «ανησυχεί». Η Τουρκία επικήρυξε οκτώ αξιωματικούς παρά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ενώ οι προκλήσεις συνεχίζονται. Ευχήθηκε, πάντως, να έχουμε κάποια καλά νέα στο θέμα της Σχολής της Χάλκης.

Οι μισθωτοί

Η ΝΔ θα μεγενθύνει το εισόδημα της χώρας και από αυτό θα επωφελούνται όλοι, δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ. Εκανε αναφορά στους χαμηλόμισθούς του ιδιωτικού τομέα που νοιώθουν ανασφάλεια και συχνά δουλεύουν περισσότερες ώρες από το κανονικό ωράριο. Γι’ αυτούς θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα με την υφιστάμενη κυβέρνηση. Μαγική αύξηση αποδοχών με ένα νόμο δεν υπάρχει σε μια οικονομία. Χρειάζεται αλλαγή μίγματος πολιτικής με μείωση φόρων και εισφορών για να αυξηθεί το καθαρό εισόδημα που μένει στην τσέπη του εργαζόμενου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v