Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού στοχεύει η ανανέωση της ΝΔ

Ανακοινώνονται 153 ονόματα νέων στελεχών. Το βάρος στη Βουλή και τις ονομαστικές ψηφοφορίες. Τριήμερη περιοδεία Μητσοτάκη σε Πάτρα, Καρπενήσι και Λαμία.

Πού στοχεύει η ανανέωση της ΝΔ

Με τον πιο επίσημο τρόπο η ΝΔ βαδίζει στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, προχωρώντας σε σειρά ανακοινώσεων υποψήφιων βουλευτών, ευρωβουλευτών και προσώπων που θα στελεχώσουν τον κομματικό μηχανισμό. Ήδη χθες δημοσιοποιήθηκαν οι περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευτούν οι εν ενεργεία βουλευτές της Αττικής και αυτοί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς και τα στελέχη που ήταν μέχρι τώρα επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος.

Σήμερα, αναμένεται να δοθεί συνέχεια από την Πειραιώς, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει γνωστό αφενός το νέο οργανωτικό σχήμα του κόμματος και αφετέρου τα ονόματα 153 νέων στελεχών που, σύμφωνα με σχετικές διαρροές, «θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019». 

Μεγάλο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η ριζική ανανέωση της παράταξης σε πρόσωπα αλλά και σε ηλικίες, με τον ίδιο σε κάθε ευκαιρία να υπογραμμίζει πως μόνο μέσα από μια γενναία και δυναμική ανανέωση, η ΝΔ θα μπορέσει να ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει. Αυτό θα επιχειρήσει να το αποτυπώσει και με τις σημερινές ανακοινώσεις, καθώς τα «φρέσκα» στελέχη θα φτάνουν το 73% του συνόλου, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους θα είναι τα 42 έτη.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να πείσει «μια καχύποπτη παράταξη και μία καχύποπτη κοινωνία» ότι τα κόμματα μπορούν να αλλάξουν και να ανανεωθούν, εφόσον ζητήσουν από τους πολίτες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη χώρα και στο κόμμα με ένα διαφορετικό πλαίσιο και μία διαφορετική λογική. Σε αυτή τη φιλοσοφία εντάσσεται το Μητρώο Στελεχών, που επί της ουσίας αποτελεί τη δεξαμενή άντλησης του προσωπικού με το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ προσδοκά να συμπορευτεί τα επόμενα χρόνια.

Ολική επικράτηση

Μεταξύ των νέων ονομάτων, αναμένεται να ανακοινωθούν ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Γιάννης Μαστογεωργίου, που θα αναλάβει αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, καθώς και  ο Γιάννης Μπρατάκος, B’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί την επικράτηση της ΝΔ σε όλες τις φετινές εκλογικές μάχες και υπό αυτό το πρίσμα πυκνώνει και τις περιοδείες του στην περιφέρεια. Προκειμένου μάλιστα να στηρίξει τις υποψηφιότητες των Νεκτάριου Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα και Φάνη Σπανού στη Στερεά Ελλάδα, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή θα επισκεφθεί διαδοχικά την Πάτρα, το Καρπενήσι και τη Λαμία.

Με τις «εξορμήσεις» αυτές πάντως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει την αντιπολιτευτική ρητορική του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση του οποίου, σύμφωνα με το γαλάζιο επιτελείο, «παραπαίει και δεν μπορεί να σταθεί άλλο. Είναι κυβέρνηση μειοψηφίας και το παραδέχθηκε στη Βουλή και η ίδια η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ανακοινώνοντας ότι «εφεξής, θα γίνονται ονομαστικές ψηφοφορίες για όλα τα νομοσχέδια». Κάτι που θα επιδιώξει και η ΝΔ, που από εδώ και στο εξής θα ζητά πολύ πιο συχνά τη διενέργεια ονομαστικών ψηφοφοριών. «Είναι ειλημμένη η απόφαση ότι για κάθε νομοσχέδιο η ΝΔ θα αξιώνει να επιβεβαιώνεται η ψευτο-δεδηλωμένη», αναφέρει στενός συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεχίζει: «Ο κ. Τσίπρας κρέμεται επί της ουσίας από τις ορέξεις του κ. Καμμένου ή οποιουδήποτε κόμματος της αντιπολίτευσης. Αν κάποιο αντιπολιτευόμενο κόμμα δεν συναινεί κάθε μέρα στη βουλή, η χώρα θα παραμένει ακυβέρνητη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v