Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιπολίτευση… Μαδούρο από τη ΝΔ

Βλέπει διεθνή απομόνωση του Αλέξη Τσίπρα. Τα γαλάζια ερωτήματα και η παρέμβαση της Ε.Ε. στη Βενεζουέλα. Η «κομματικοποίηση του κράτους» στο στόχαστρο της Πειραιώς.

Αντιπολίτευση… Μαδούρο από τη ΝΔ

Τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον Νικολάς Μαδούρο επιχειρεί να εκμεταλλευτεί η ΝΔ, για να αναδείξει τη «διεθνή απομόνωση» του πρωθυπουργού, όπως χαρακτηριστικά λένε στην Πειραιώς. Το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιούν είναι ότι όλα τα πραγματικά φιλοευρωπαϊκά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων και των σοσιαλιστών, με τους οποίους ο πρωθυπουργός τελευταία έχει έρθει πιο κοντά, ζητούν να γίνουν στη Βενεζουέλα ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές.

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, «παρά το κεντροαριστερό προσωπείο που φοράει τώρα τελευταία, εξακολουθεί να υποστηρίζει ένα από τα πλέον αυταρχικά καθεστώτα στον κόσμο, που έχει οδηγήσει τους πολίτες στην πείνα και την κοινωνική εξαθλίωση, έχει καταπατήσει κάθε δημοκρατικό θεσμό και δεν διστάζει να καταπνίγει στο αίμα κάθε κινητοποίηση, σκοτώνοντας εν ψυχρώ διαδηλωτές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπέμπει στα λεγόμενα του κ. Τσίπρα, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την εξουσία Μαδούρο ως «μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη» και τον εγκαλεί πως με αυτήν τη ρητορική προσβάλλει την Ελλάδα.

Το ερώτημα που θέτουν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι εάν είναι μόνο λόγοι ιδεολογικής συγγένειας με τον «τριτοκοσμικό σοσιαλισμό» που εκπροσωπεί ο Μαδούρο ή είναι και άλλοι λόγοι που σχετίζονται με τα ταξίδια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με δικηγόρους off shore και συναντήσεις που φέρονται να είχαν με υψηλόβαθμα στελέχη του καθεστώτος.  

Μάλιστα, στη συζήτηση που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα, το γαλάζιο επιτελείο αναμένει τη στάση που θα κρατήσουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν θα παραμείνουν απολογητές του Μαδούρο ή αν θα σταθούν δίπλα στον λαό της Βενεζουέλας που δοκιμάζεται».

Άμεσες εκλογές

Η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες και ελεύθερες εκλογές. Υπενθυμίζει δε πως η κυβέρνηση, προασπιζόμενη τη συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριζε ότι, με την επικύρωσή της, θα απελευθερωθεί πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας. «Διπλά ακριβή η θυσία, την ώρα που το δημοκρατικό κύρος και διεθνές κεφάλαιο της χώρας μας το αναλώνει η κυβέρνηση στη στήριξη ενός απολυταρχικού καθεστώτος, που καταδικάζει ολόκληρος ο δυτικός κόσμος», τονίζει η αν. εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη.

Ιδιαίτερη έμφαση η Πειραιώς δίνει σε όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Βουλής στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό, ο μεγάλος αντίπαλος του Μαδούρο, ο οποίος σε συνέντευξή του κάλεσε τον κ. Τσίπρα ή οποιονδήποτε άλλον από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει μαζί του σε νοσοκομεία, φαρμακεία και σε σχολεία της χώρας ή να μείνει μια εβδομάδα για να ζήσει με τον κατώτατο μισθό της Βενεζουέλας, προκειμένου να διαπιστώσει το πραγματικό πρόσωπο του σημερινού καθεστώτος. «Τα είπε όλα, εμείς δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα επιπλέον», αναφέρει στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους όσον αφορά την επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ να «κομματικοποιήσει το κράτος» και εστιάζει σε δύο ζητήματα:

- Στο «καθόλου τυχαίο» -κατά την Πειραιώς- γεγονός ότι και στην τρίτη προκήρυξη για τους Γραμματείς Υπουργείων επικράτησε ο νυν Γενικός Γραμματέας, που είχε τοποθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Στην αποστράτευση «ικανών αξιωματικών με σπουδαία εκπαίδευση και υψηλό κύρος», κάτι που πλήττει τις Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά σε μια ευαίσθητη περίοδο για την πατρίδα μας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v