Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ

Το «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ επηρεάζει και τις ψηφοφορίες στη Βουλή, όπως φάνηκε και από τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου η κυβέρνηση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία σε νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ.

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ

Ονομαστική ψηφοφορία θα γίνει αύριο για να «περάσει» από τη Βουλή το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ. Το «διαζύγιο» με τους Ανεξάρτητους Έλληνες επηρεάζει και τις ψηφοφορίες στη Βουλή, όπως φάνηκε και από τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Μέχρι τώρα σε πολλά νομοσχέδια τα κόμματα ψήφιζαν μέσω των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τους. Και δεν απαιτούνταν κάθε φορά να γίνεται ονομαστική ψηφοφορία.

Ωστόσο μετά το κυβερνητικό διαζύγιο οι ΑΝΕΛ ακολουθούν χωριστή πορεία. Αυτό φάνηκε και στη συνεδρίαση για το νομοσχέδιο που αφορά στο ΑΣΕΠ. Στο νομοσχέδια υπήρξαν ενστάσεις από την αντιπολίτευση σε συγκεκριμένα άρθρα και δεν μπορούσε να περάσει μόνο με την ψήφο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι αύριο θα υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να δώσουν ψήφο και οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Το γεγονός αυτό προκαλεί νέα πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Από την κυβερνητική πλευρά στόχος είναι να υπάρχει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία όπου χρειάζεται για να πιστοποιείται η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση εξαπολύει πυρά για τη διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v