Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τεντωμένο σχοινί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ

Θρυαλλίδα εξελίξεων θα αποτελέσει η αναμενόμενη παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Τι λέει ο Κανονισμός για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, τι θα υποστηρίξουν οι ΑΝΕΛ.

Σε τεντωμένο σχοινί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τους προβολείς να πέφτουν πάνω στον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Ο βουλευτής έχει πει πως θα παραιτηθεί και την έδρα θα καταλάβει ο Τέρενς Κουίκ, που αποτελεί «ξένο σώμα» για το κόμμα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι ΑΝΕΛ θα μείνουν με πέντε βουλευτές, ωστόσο μόνο οι τέσσερις είχαν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του κόμματος.Ο Αριστείδης Φωκάς είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε και πλέον ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η προϋπόθεση για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας που οποίο προήλθε από εκλογές δεν είναι απλώς η ύπαρξη πέντε βουλευτών. Χρειάζεται να έχουν εκλεγεί με το κόμμα.

Ωστόσο οι ΑΝΕΛ αναμένεται να υποστηρίξουν ότι ακόμα και ετυμολογικά ο όρος συγκρότηση αναφέρεται μόνο στον αρχικό σχηματισμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και δεν δεσμεύει τις επόμενες εξελίξεις.

Επομένως σύμφωνα με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, δεν τίθεται θέμα για την ύπαρξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει επίσημη θέση από τη Βουλή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v