Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναψαν φωτιές στη Βουλή οι «σύγχρονοι κουκουλοφόροι»

Μία αναφορά της Τασίας Χριστοδουλοπούλο για τη Νέα Δημοκρατία και τους “σύγχρονους κουκουλοφόρους” έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση, για να υπάρξει σφοδρή αντίδραση από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδια.

Αναψαν φωτιές στη Βουλή οι «σύγχρονοι κουκουλοφόροι»

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης της συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μία αναφορά της Τασίας Χριστοδουλοπούλο για τη Νέα Δημοκρατία και τους “σύγχρονους κουκουλοφόρους” έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση, για να υπάρξει σφοδρή αντίδραση από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδια.

Μιλώντας στην Ολομέλεια η Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφέρθηκε στις αφίσες και στη στοχοποίηση βουλευτών, εξαπολύοντας βέλη στη Νέα Δημοκρατία πως ενορχηστρώνει αυτές τις συμπεριφορές. Μίλησε για “σύγχρονους κουκουλοφόρους” , για “στοχοποίηση όπως γινόταν και στον εμφύλιο” και προσέθεσε πως “ο αρχηγός σας με υπέδειξε. Με έδωσε στο αγριεμένο πλήθος. Στη Χρυσή Αυγή”.

Να σημειωθεί πως στη συζήτηση παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, θέλοντας να ηρεμήσει τα πνεύματα. Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Δένδιας σημείωσε σε υψηλούς τόνους πως “απορρίπτω με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πίσω από οποιοδήποτε επεισόδιο”. Μάλιστα σημείωσε πως “δεν νομιμοποιείται όποιος παρίστατο ως μάρτυρας υπεράσπισης τρομοκρατών να είναι εδω να μας κουνά το χέρι”.

Οι τόνοι είχαν ανέβει και λίγο νωρίτερα όταν ο Μάκης Βορίδης είχε μιλήσει για “κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας”, προσθέτοντας “η επιχειρηματολογία σας είναι πιο σκοπιανή και των σκοπιανών”. Αντιδράσεις υπήρξαν από τα έδρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Ξυδάκη να λέει “δεν είναι εδώ μέσα χασαποταβέρνα της Μάντρας για να μιλάνε στο ακροδεξιό ακροατήριο τους”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v