Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμμένος: Ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για “αχαριστία” απέναντι “σε ένα εταίρο που ήταν δίπλα τα τελευταία χρόνια”. Τόνισε πως «αν φύγουμε έτσι θα καταλάβει ο ελληνικός λαός και όσοι πιστεύουν ότι παίξαμε ένα παιχνίδι για το Σκοπιανό ότι δεν έγινε καμία συναλλαγή».

Καμμένος: Ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Στην “τύχη” της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος. Από το βήμα της Βουλής σημείωσε πως “ίσως μιλώ για τελευταία φορά ως πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Γιατί ήδη επεξεργάζεται μία ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο της Βουλής τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος όπως έκανε με το Ποτάμι”.

Συνέχισε λέγοντας πως “αυτό δεν σημαίνει ότι θα φιμωθούμε, δεν θα δεχθούμε ένα κοινό πραξικόπημα” και έκανε λόγο για “αχαριστία” απέναντι “σε ένα εταίρο που ήταν δίπλα τα τελευταία χρόνια”.

Όπως είπε, με βάση το άρθρο 15 του Κανονισμού απαιτούνται πέντε βουλευτές που να έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του κόμματος, για να υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ωστόσο σε περίπτωση παραίτησης – όπως έχει πει – του Θανάση Παπαχριστόπουλου μπαίνει στη Βουλή ο Τέρενς Κουίκ που έχει διαφοροποιηθεί.

Επομένως οι βουλευτές που είχαν εκλεγεί το 2015 με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι τέσσερις. Ο Αριστείδης Φωκάς που ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, είχε εκλεγεί αρχικά με την Ένωση Κεντρώων (από όπου αποχώρησε). Επομένως δεν “μετρά” στους πέντε βουλευτές.

Ο Πάνος Καμμένος άφησε ωστόσο ένα ενδεχόμενο αυτό να μην ενεργοποιηθεί αυτό το σενάριο με την επιστροφή του Νίκου Νικολόπουλου. Ο βουλευτής Αχαϊας ήταν αρχικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αλλά στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε. Επομένως αναμένεται τώρα η απάντηση του στο θέμα αυτό.

“Αν φύγουμε έτσι θα καταλάβει ο ελληνικός λαός και όσοι πιστεύουν ότι παίξαμε ένα παιχνίδι για το Σκοπιανό ότι δεν έγινε καμία συναλλαγή”, σημείωσε ο Πάνος Καμμένος, κατά την τοποθέτηση του. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v