Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Go back κύριε Τσίπρα

Το Κίνημα Αλλαγής είναι αντίθετο σε μία “κακή συμφωνία, που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και αντί να κλείνει πληγές ανοίγει καινούργιες. Μια συμφωνία, που κρατά ζωντανή της ρίζα του αλυτρωτισμού”.

Γεννηματά: Go back κύριε Τσίπρα

“Go back κύριε Τσίπρα. Απέναντι σας έχετε τον ελληνικό λαό, που σας λέει ως εδώ” σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως “εκχωρεί το μονοπώλιο του όρου Μακεδονία στη γείτονα χώρα”. Μιλώντας στην Ολομέλεια επανέλαβε πως το Κίνημα Αλλαγής είναι αντίθετο σε μία “κακή συμφωνία, που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και αντί να κλείνει πληγές ανοίγει καινούργιες. Μια συμφωνία, που κρατά ζωντανή της ρίζα του αλυτρωτισμού”.

Μάλιστα χαρακτήρισε τη Συμφωνία ως “όχημα εξυπηρέτησης των κομματικών σχεδίων του κυρίου Τσίπρα, που με βάση τις Πρέσπες “θέλει να αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό”. Συνέχισε σε υψηλούς τόνους λέγοντας “όποιος δεν είναι μαζί σας κατά τη γνώμη σας είναι ακροδεξιός. Εσείς κυβερνήσατε με την ακροδεξιά και στηρίζεστε με τα απομεινάρια της. Δεν θα χαρίσουμε το γνήσιο πατριωτισμό στην ακροδεξιά και στη Χρυσή Αυγή. Εμείς δεν είμαστε απάτριδες”.

Εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση πως “δίνει στα Σκόπια ένταξη στο ΝΑΤΟ, έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ε.Ε., μακεδονική γλώσσα, μακεδονική ταυτότητα, μακεδονικό λαό, δηλαδή μακεδονικό έθνος”. “Τα δώσατε όλα κύριε Τσίπρα” σημείωσε και προσέθεσε “από την δήθεν αριστερή πολιτική στις πρακτικές της πιο παλαιάς δεξιάς. Στο yes man”.

Κατά την τοποθέτηση της στην Ολομέλεια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε “πολλοί αγωνιούν για το αν θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο βολικός κύριος Τσίπρας θέλει να τελειώσει τη δουλειά. Η Νέα Δημοκρατία αγωνιά μήπως βρει το θέμα ανοιχτό μετά τις εκλογές. Και οι πρόθυμοι ανησυχούν μήπως πάει ο κόπος τους χαμένος”.

Συνέχισε λέγοντας “η κυβέρνηση συμπληρώνει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών a la carte. Άλλοι βουλευτές στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά όχι τη συμφωνία. Και άλλοι στηρίζουν τη συμφωνία αλλά όχι την κυβέρνηση. Κανένας δεν θα κρυφτεί πίσω από ένα φύλλο συκής. Όλοι στηρίζουν και τις Πρέσπες και τον Αλέξη Τσίπρα”.

“Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Και κανένας γυρολόγος της πολιτικής και κανένας πρόθυμος για την εξουσία δεν θα σας σώσει” είπε, απευθυνόμενη στην κυβερνητική πλειοψηφία. Και έστρεψε τα “βέλη” προς τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως είχε διαμορφώσει μια ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση και “άλλαξε στάση πάνω από 50 φορές”, δίνοντας άλλοθι στον Αλ. Τσίπρα να αποφύγει τη συννενόηση με τα πολιτικά κόμματα.

“Το Κίνημα Αλλαγής λέει ξεκάθαρα όχι” σημείωσε και προσέθεσε “δεν έχουμε μπροστά μας καν το τελικό κείμενο του Συντάγματος” και επομένως “η ελληνική βουλή ψηφίζει στα τυφλά”. Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε σε μια φράση του Ντε Γκολ λέγοντας “πως η συμφωνία σας είναι σαν το τριαντάφυλλο, διατηρείται μέχρι να μαραθεί” . Συμπλήρωσε δε πως “δυστυχώς μαραίνεται από όλα όσα ακούμε από τη γειτονική χώρα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v