Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Θα αποκαλύψω ποιος «σκότωσε» την ΚΟ του Ποταμιού

Στην πρώτη του ομιλία μετά τη "διάλυση" της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέλυσε τους λόγους, που τον έκαναν να πει “ναι” στη Συμφωνία των Πρεσπών. Βολές κατά Αλ. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη.

Θεοδωράκης: Θα αποκαλύψω ποιος «σκότωσε» την ΚΟ του Ποταμιού

“Με τη Συμφωνία παύει η μονοπώληση του ονόματος της Μακεδονίας από τους γείτονες μας” σημείωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην Ολομέλεια. Από το βήμα της Βουλής χτύπησε “καμπανάκι” για τις επιπτώσεις που θα είχε τυχόν απόρριψη της συμφωνίας, προσθέτοντας πως “τι απέδωσαν τα εμπάργκο, τα βέτο και τα συλλαλητήρια του 1990; Τίποτα. Όχι μόνο δεν απέδωσαν αλλά η χώρα έχασε”.

Στην πρώτη του ομιλία μετά τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέλυσε τους λόγους, που τον έκαναν να πει “ναι” στη Συμφωνία των Πρεσπών. “Ποια θα είναι η τύχη της Μακεδονίας μας αν δεν ψηφίσουμε;” σημείωσε, προσθέτοντας “η συντριπτική πλειοψηφία των λαών όταν ακούει Μακεδονία ο νους πάει στην ΠΓΔΜ. Τις 140 φτάνουν οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει τη γείτονα χώρα. Κάτι λάθος κάνουμε όλα αυτά χρόνια. Χώνουμε το κεφάλι στην άμμο, δεν βλέπουμε τον κίνδυνο και λέμε πως νικάμε”.

Συνέχισε επισημαίνοντας “ας τολμήσουμε να πούμε την αλήθεια,. Αν αυτή η συμφωνία δεν ψηφιστεί ο πολιτικός που θα πέσει δεν θα είναι ο κύριο Τσίπρας. Θα είναι ο Ζάεφ. Η επόμενη κυβέρνηση στη γειτονική χώρα θα είναι μια κυβέρνηση Γκρουέφκσι. Ξανά αλυτρωτισμοί. Ξανά παιχνίδια με Τούρκους και Ρώσους”.

Κατά την τοποθέτηση του ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε ονομαστικά τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σχολίασε και τη στάση της Φώφης Γεννηματά. Όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηριστικά σημείωσε “είχατε συνυπάρξει τέσσερα χρόνια με ακροδεξιούς εθνικιστές και σήμερα κάνετε τους αμόλυντους προοδευτικούς. Δεν είστε” .

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε πως έφτασε στο σημείο να κατηγορεί την αστυνομία επειδή προστάτευσε τις εισόδους της Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά “πόσο ΣΥΡΙΖΑ πια;” Συνέχισε λέγοντας “δεν θα υπάρξει άλλη βελτιωμένη συμφωνία κύριοι της Νέας Δημοκρατίας γιατί και ο Αλ. Τσίπρας δεν έφερε καλύτερο μνημόνιο. Τότε γιατί αυτές οι εξαλλοσύνες; Η στήριξη στα συλλαλητήρια και οι μισές ευτυχώς κουβέντες για προδοσία”.

Μάλιστα έκανε ονομαστική αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως “η πρώτη αρετή ενός πολιτικού είναι η θυσία”. Συνέχισε λέγοντας “τολμώ και πάω κόντρα στο ρεύμα.Το ρήμα πρέπει να είναι τολμώ και όχι πορεύομαι. Αυτό κάνει το Ποτάμι”.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στους “συντρόφους” όπως είπε του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως πολλοί δεν μετέχουν στο “σιωπητήριο” που έχει επιβάλλει η κυρία Γεννηματά. Και όπως είπε “τολμούν και μιλούν υπέρ της λύσης”. Κατά την τοποθέτηση του έκανε αναφορά και στους Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου.

Να σημειωθεί πως ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησε την τοποθέτηση του με το ερώτημα “ποιος σκότωσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού; “. Ωστόσο όπως είπε “θα μου επιτρέψετε λόγω των ιστορικών στιγμών που ζούμε, να μην δώσω σήμερα αυτή την απάντηση. Θα απαντήσω, όμως, την ερχόμενη εβδομάδα στο ποιος σκότωσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα και ποιος προσπάθησε να μας φιμώσει”.

Σημειώνετε πως μετά το τέλος της ομιλίας του Σταύρου Θεοδωράκη υπήρξε ένταση όταν συναντήθηκε στο διάδρομο με τον Γρηγόρη Ψαριανό, με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπά "κόκκινο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v