Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Σγουρίδη από τους ΑΝΕΛ

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ μετά τις δηλώσεις περί θερμού επεισοδίου που θα μπορούσε να αναβάλλει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. «Αλλά πράγματα είπα και άλλα έβγαλαν έξω», δήλωσε στο Euro2day.gr κάνοντας λόγο για αδικία.

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Σγουρίδη από τους ΑΝΕΛ

Την παραίτησή του στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Αφορμή στάθηκε η δήλωσή του περί... θερμού επεισοδίου που θα μπορούσαν να αναβάλλουν την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο.

Σε επικοινωνία που είχε το Euro2day.gr με τον κ. Σγουρίδη, αυτός δήλωσε άγνοια για το αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα κάνει αποδεκτή ή όχι την παραίτησή του, ωστόσο έκανε λόγο για αδικία, για διαστρέβλωση των λόγων του και για ανεξήγητη έκταση που δόθηκε στο ζήτημα. «Άλλα πράγματα είπα και άλλα έβγαλαν έξω. Κάποιοι θέλουν οι ΑΝΕΛ να φύγουν τώρα από την κυβέρνηση. Δεν θα τους περάσει όμως αυτό», δήλωσε.

«Είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας», ξεκαθάρισε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος βάζοντας τέλος στη φιλολογία για θερμό επεισόδιο με τα Σκόπια που άνοιξε μετά από δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ

Ο τελευταίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να έρθει προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο τον Μάρτιο, απάντησε: «δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να συμβούν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα τα οποία να είναι απρόβλεπτα και να αναγκάσουν αυτή η Συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο ελληνικό κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».

Στην ερώτηση, δε, «τι θα μπορούσε να συμβεί;» ο κ. Σγουρίδης απάντησε «ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν» για να προσθέσει άμεσα ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v