Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Πρέσινγκ στους «αντάρτες» των δημοτικών καλπών

Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στον Πειραιά. Το ζεύγος Πατούλη και τα μηνύματα της Πειραιώς. Η γαλάζια στρατηγική ενόψει β' γύρου.

ΝΔ: Πρέσινγκ στους «αντάρτες» των δημοτικών καλπών

Στα πολλαπλά εκλογικά μέτωπα του νέου έτους ρίχνει το βάρος της η Πειραιώς, με άγνωστο «x» ακόμα το χρόνο των εθνικών εκλογών και προσδιορισμένες για το Μάιο τις άλλες δύο μάχες, των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών καλπών.

Ειδικά για τις τελευταίες, τα πολιτικά μηνύματα θα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα από τα αποτελέσματα των περιφερειακών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει αδιαφορία και για τη διεκδίκηση των Δήμων της χώρας από τους «εκλεκτούς» υποψηφίους της ΝΔ.

Εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια στέκονται οι ουκ ολίγοι «αντάρτες», οι οποίοι φιλοδοξούν να είναι οι επόμενοι ένοικοι των δημαρχιακών θώκων των περιοχών τους, παρά το γεγονός ότι επισήμως η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την επιλογή της σε άλλα πρόσωπα.

Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί έντονα την ηγεσία του κόμματος, με τον δύσκολο ρόλο των γεφυροποιών να παίζουν ο στενός συνεργάτης του προέδρου, Θανάσης Νέζης, ο Γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής Νικήτας Κακλαμάνης, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκομένους.

Ένα νέο πρόβλημα που προκύπτει στο γαλάζιο επιτελείο εντοπίζεται στον Πειραιά, καθώς λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Νίκου Βλαχάκου ως του υποψηφίου που στηρίζει η ΝΔ στο μεγάλο λιμάνι, στη μάχη αποφάσισε να ριχθεί και ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Μιχαλολιάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας θα γίνει στη διάρκεια εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Cavo D' Oro στην Καστέλα στις 21 Ιανουαρίου. Προηγήθηκε συγκέντρωση των εν ενεργεία εκλεγμένων με τον κ. Μιχαλολιάκο δημοτικοί σύμβουλοί του, οι οποίοι αποφάσισαν να τον προτείνουν εκ νέου για την δημαρχία, βάζοντας φωτιές στο προεκλογικό σκηνικό.

Μηνύματα προς όλους

Και αυτό λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Μαρίνας Πατούλη ότι προτίθεται να είναι υποψήφια Δήμαρχος Αμαρουσίου απέναντι στον Θόδωρο Αμπατζόγλου (στενό συνεργάτη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη) που στηρίζει η Πειραιώς και παρά τη διαφωνία του συζύγου της, υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη. Το ρόλο του «πυροσβέστη» στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να εκτονωθεί άμεσα η κατάσταση.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, όπου διαπιστώνουν ότι δεν μπορεί να κατέβει ένας μόνο γαλάζιος υποψήφιος, φροντίζουν να στείλουν τα μηνύματα προς τους ενδιαφερομένους ενόψει του επαναληπτικού γύρου.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα του συνεδρίου πριν από δέκα μέρες: «Σε δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα, θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο. Αυτό απαιτούμε από τα στελέχη μας», τόνισε, απευθύνοντας εμμέσως προειδοποίηση προς όλους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και ο Λευτέρης Αυγενάκης που ανέφερε σε πρόσφατη κομματική εκδήλωση: «∆εν είναι η ώρα να σκεφτούµε τι κάνει το κόµµα για εµάς, ή τι έκανε το κόµµα για εµάς, ή ποια πικρία µπορεί να έχουµε. Είναι η ώρα να σκεφτούµε τι θα κάνουµε εµείς για το κόµµα».

Παρασκηνιακά και σε συσκέψεις στην Πειραιώς, έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση για άμεσα πειθαρχικά μέτρα και διαγραφές των «ανταρτών», εφόσον αυτοί επέμεναν, ωστόσο επικράτησαν οι ψυχραιμότερες φωνές που λένε ότι μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε σε ακόμα πιο επικίνδυνες καταστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v