Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Οι πιο πολλές τροπολογίες αφορούν ημερομηνίες

Φούντωσε εκ νέου η κόντρα την Ολομέλεια. Για στοχοποίηση του Προέδρου της Βουλής μιλά η κυβερνητική πλευρά. Πυρά από την αντιπολίτευση για πελατειακές διατάξεις.

Τσακαλώτος: Οι πιο πολλές τροπολογίες αφορούν ημερομηνίες

Διασταυρούμενα πυρά μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις τροπολογίες, με τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας να έχουν πάρει μονοήμερη παράταση. Οι αρμόδιοι υπουργοί σημειώνουν πως υπάρχουν επείγουσες διατάξεις που πρέπει να ψηφιστούν, ενώ η αντιπολίτευση κάνει λόγο για ρυθμίσεις που δεν έχουν έκτακτο χαρακτήρα και σε αρκετές περιπτώσεις εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

Το λόγο στην Ολομέλεια πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος απάντησε στα “βέλη” της Νέας Δημοκρατίας προς το Νίκο Βούτση. “Δεν αξίζει στον Πρόεδρο της Βουλής η στοχοποίηση, είναι πολύ μεγάλο ατόπημα” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν την προηγούμενη ημέρα ο υπουργός τόνισε “υπήρξε ένταση, απαντήσαμε ευγενικά και ήρθε ο Πρόεδρος της Βουλής και σας είπε ότι μπορούμε να συνεχίζουμε τη συνεδρίαση και ανάμεσα στις γιορτές . Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Συνεχίσατε χωρίς λόγο”. Επισημαίνοντας πως “δεν κάνουμε τίποτα παράτυπο. Οι πιο πολλές τροπολογίες είναι θέμα ημερομηνιών”.

Λίγο αργότερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία πήρε το λόγο κάνοντας επίσης αναφορά σε στοχοποίηση του Προέδρου της Βουλής και κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως “την απασχολεί μόνο η δημιουργία εντυπώσεων”.

Απαντώντας από τη Νέα Δημοκρατία ο Μάκης Βορίδης επεσήμανε πως “πολλοί εξ ημών δεν χρειάζονται να δημιουργήσουν εντυπώσεις για τη δημοσιότητα”. Κατηγορώντας την κυβέρνηση για το θέμα των διαδοχικών τροπολογιών μίλησε για “μια κακή πρακτική , που είναι αδικαιολόγητη και μπορεί να είναι και πονηρή”. Λέγοντας χαρακτηριστικά “τίποτα από αυτά δεν είναι επείγον. Δεν είναι δυνατόν να έρχεστε με τροπολογίες να κάνετε προσλήψεις αχρείαστες, να νομιμοποιείτε δαπάνες. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Δεν υπάρχει φύλο συκής να κρυφτεί η κυβέρνηση”.

“Δηλαδή όλες οι ρυθμίσεις που φέρνετε είναι επείγουσες;” έθεσε το ερώτημα από τη Νέα Δημοκρατία ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένες διατάξεις που όπως επεσήμανε δεν χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση.

“Δεν υπάρχει καμία κατεπείγουσα μορφή στις ρυθμίσεις που φέρνετε” είπε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, κάνοντας αναφορά στις διατάξεις για το μεταναστευτικό και επισημαίνοντας πως δεν τίθεται θέμα έκτακτων αναγκών. Για “υπαναχώρηση της κυβέρνησης κάτω από την πίεση” έκανε λόγο ο Γιάννης Κουτσούκος, μιλώντας για διατάξεις που δείχνουν “ προχειρότητα, ανικανότητα και σκοπιμότητα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v