Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Τα social media επιστρέφουν στην Πειραιώς

Η μετακόμιση από την Καλλιρρόης στα κεντρικά γραφεία στο Μοσχάτο. Τι περιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκλογικός συναγερμός και διαρκής εγρήγορση.

ΝΔ: Τα social media επιστρέφουν στην Πειραιώς

Ιδιαίτερη βαρύτητα στα social media δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς θεωρεί αυτά ως ένα από τα βασικά μέσα διάδοσης των επιχειρημάτων και του πολιτικού λόγου της ΝΔ. Με όχημα, εξάλλου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως θα μπορέσει να προσεγγίσει κάποια ιδιαίτερα κοινά όπως οι νέοι, στους οποίους τα ποσοστά αποδοχής της ΝΔ δεν είναι το ίδιο υψηλά με άλλες κοινωνικές ομάδες.

Μάλιστα, για την πιο συστηματική και οργανωμένη λειτουργία αυτού του είδους επικοινωνιακής πολιτικής, ο κ. Μητσοτάκης είχε συστήσει ένα μικρό «άγνωστο» στρατηγείο στην οδό Καλλιρρόης, το οποίο όμως λίγους μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του, με απόφασή του, παύει να λειτουργεί. Στο εξής, οι συνεργάτες του που το στελέχωναν, μετακομίζουν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, όπου θα εγκατασταθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για να συνεχίσουν τον σκληρό «πόλεμο του Διαδικτύου».  
Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του μια ισχυρή ομάδα που θα χειρίζεται άρτια τα social media και το Ιντερνετ, απαντώντας σε κάθε… πρόκληση των αντιπάλων και προβάλλοντας το γαλάζιο πολιτικό αφήγημα, σε κάθε του πτυχή.

Από τη συγκεκριμένη ομάδα, οι απαιτήσεις του προέδρου της ΝΔ είναι πολλές, καθώς εκτιμά ότι οι επιθέσεις και τα fake news θα αυξηθούν όσο πλησιάζουν οι κάλπες και το κόμμα του θα πρέπει να είναι σε συνεχή ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.  

Ο κ. Μητσοτάκης σήμανε εκλογικό συναγερμό και κατά τη χθεσινή παρέμβασή του ενώπιον των εργαζομένων της ΝΔ στην χριστουγεννιάτικη γιορτή στα γραφεία του κόμματος. Μάλιστα τους κάλεσε να βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, ενώ τους ζήτησε στις 2 Ιανουαρίου να βρίσκονται άπαντες στα γραφεία τους, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές.  

Προεκλογικό αγώνα

Σε αυτές αναμένεται να συμμετάσχουν, ως υποψήφιοι βουλευτές, και στελέχη που σήμερα απαρτίζουν τις γραμματείες της παράταξης και που τις επόμενες μέρες θα παραιτηθούν, προκειμένου να ριχθούν στον προεκλογικό αγώνα. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι πέντε γραμματείς θα είναι υποψήφιοι στις τρεις νέες περιφέρειες της Β' Αθηνών. Πρόκειται για τον Γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων Βασίλη Σπανάκη, τη Γραμματέα Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος Ζωή Ράπτη, τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσο Γαϊτάνη, τον Γραμματέα Επιστημονικών Φορέων Νίκο Κωστόπουλο και τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων Βασίλη Ξυπολυτά.

Σταδιακά, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ανακοινώνει και άλλα ονόματα υποψηφίων. Επόμενη κίνηση, στις 10 Ιανουαρίου, όταν θα δημοσιοποιήσει νέους υποψήφιους βουλευτές, προερχόμενους κυρίως από το Μητρώο Στελεχών, που θα κατέβουν για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο.

Στο μεταξύ, ικανοποίηση επικρατεί στην Πειραιώς και από τα στοιχεία της δημοσκόπησης που είδε το φως της δημοσιότητας και φέρουν τη ΝΔ μπροστά με διψήφια διαφορά. Στην αναγωγή επί των εγκύρων, η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει το 33,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί 10,5 μονάδες πιο πίσω, με 23%.

«Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και το ερώτημα πλέον είναι αν θα καταφέρει η ΝΔ να πάρει αυτοδυναμία», τόνιζε χθες στενός συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη, που βλέπει την πόλωση, με υπαιτιότητα της κυβέρνησης, να κορυφώνεται. Όπως εκτιμούν στη ΝΔ, ο πρωθυπουργός θα θελήσει να μετατρέψει τον δρόμο προς τις εκλογές σε «ναρκοπέδιο», χρησιμοποιώντας μια διχαστική ρητορική και σπιλώνοντας τους αντιπάλους του. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v