Αχτσιόγλου: Η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν τυπική διαδικασία

Έχουμε κάνει πράξη την οριστική και αμετάκλητη ακύρωση του μέτρου των μειώσεων στις συντάξεις, δήλωσε η υπουργός από το βήμα του κοινοβουλίου. Εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αχτσιόγλου: Η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν τυπική διαδικασία

Τη θετική ατζέντα της κυβέρνησης για συντάξεις και μισθούς ξεδίπλωσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στις θέσεις που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Όσον αφορά στις συντάξεις, η υπουργός εστίασε στο ότι 620.000 άτομα θα δουν αυξήσεις το 2019, οι οποίες θα συνεχίζονται για μία πενταετία.

Συνέχισε λέγοντας: «Σε αυτό το τετράμηνο έχουμε δεδομένο πως η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν τυπική διαδικασία. Έχουμε κάνει πράξη την οριστική και αμετάκλητη ακύρωση του μέτρου των μειώσεων στις συντάξεις». Και επεσήμανε πως «η κυβέρνηση έχει κερδίσει το στοίχημα βιωσιμότητας του συστήματος», ενώ μπροστά σε αυτή την εικόνα «η αντιπολίτευση συνεχίζει την καταστροφολογία». Αναφορικά με το πλεόνασμα των ταμείων, υπογράμμισε πως οφείλεται στην αύξηση των εσόδων από τις νέες θέσεις εργασίας και την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας.

Ειδική αναφορά έκανε η Εφη Αχτσιόγλου στον κατώτατο μισθό, επισημαίνοντας πως θα αυξηθεί τον Ιανουάριο με ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου (που δίνεται σε νέους εργαζόμενους). Μάλιστα κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθεί στο πόσο πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός τον Ιανουάριο.

Χαρακτηριστικά σημείωσε πως «η Νέα Δημοκρατία ήταν στη συγκυβέρνηση όταν μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και θεσπίστηκε ο υποκατώτατος. Έρχεται τώρα ως “μετά Χριστόν Προφήτης” και μιλά, ενώ γνωρίζει ότι η κυβέρνηση ολοκληρώνει την αύξηση του κατώτερου μισθού. Γιατί δεν τοποθετείται καθαρά για το θέμα; Μήπως ανησυχεί πως δεν θα συμβαδίσει με την πρόταση του ΣΕΒ, που λέει για αύξηση 1% με 2%;».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε σε μία σειρά θετικών μέτρων που υλοποιούνται όπως για παράδειγμα η χορήγηση στεγαστικού επιδόματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v