Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα «πρόσωπα» του Κινήματος Αλλαγής

Τα ονόματα που «κλείδωσαν» για τα ψηφοδέλτια. Οι νέες παρουσίες, τα ανοιχτά μέτωπα και οι καραμπόλες της τελευταίας στιγμής.

Τα «πρόσωπα» του Κινήματος Αλλαγής

Στους ρυθμούς των επόμενων εκλογών κινείται το Κίνημα Αλλαγής και ήδη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα 230 υποψήφιων βουλευτών στους περισσότερους νομούς της χώρας. Παραδοσιακά στελέχη συνυπάρχουν με νέα πρόσωπα, ωστόσο για μια σειρά πολιτικών... πρώτης γραμμής θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή.

Κατά την τοποθέτησή της στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε πως «όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο» και εξαπέλυσε πυρά τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη Νέα Δημοκρατία. «Ποντάρουν στην πόλωση και στον διχασμό με την κρυφή ελπίδα ότι θα λεηλατήσουν τη δημοκρατική παράταξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το Κίνημα Αλλαγής θέλει να ανεβάσει στροφές στον δρόμο προς την κάλπη και ανακοίνωσε ήδη τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών στους περισσότερους νομούς. Ωστόσο δύο θέματα παραμένουν ανοιχτά: πρώτον, πού θα κατέβουν «δυνατά» πολιτικά στελέχη και δεύτερον, τι θα γίνει με το ψηφοδέλτιο της Άρτας (που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα του Ευάγγελου Βενιζέλου (θα γίνει συζήτηση με τη Φ. Γεννηματά ενώ υπάρχουν δημοσιεύματα για το Επικρατείας), του Γιώργου Παπανδρέου (το πιθανότερο είναι να κατέβει στην Αχαΐα), αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο τελευταίος έχει δηλώσει πως επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε όποιες εκλογές προηγηθούν. Δηλαδή αν προηγηθούν οι ευρωεκλογές, θέλει να είναι εκεί υποψήφιος, διαφορετικά θα κατέβει στις εθνικές εκλογές (σε αυτή την περίπτωση, πιθανότατα στον βόρειο τομέα, όπου θέτει υποψηφιότητα και ο Ανδρέας Λοβέρδος).

Επίσης ανοιχτό είναι το πού θα είναι υποψήφιοι: ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (αν θα δοκιμαστεί στο ευρωψηφοδέλτιο ή θα είναι στο Επικρατείας), η Εύα Καϊλή (μετά τις γιορτές θα ανακοινωθεί αν θα διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης) και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης (με πιθανότερο το ευρωψηφοδέλτιο). Όσον αφορά στον Γιώργο Καμίνη, έχει ξεκαθαρίσει πως ενδιαφέρεται για την ευρωβουλή.

Να σημειωθεί πως σε οκτώ εκλογικές περιφέρειες ακόμα συνεχίζονται οι συζητήσεις. Οι προβολείς πέφτουν στην Άρτα, όπου την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε σύγκρουση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την υποψηφιότητα του γνωστού δημοσιογράφου Χρήστου Μέγα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη συζήτηση, καθώς οδήγησε σε «εσωστρέφεια», σε μία εποχή που επιχειρείται η επικοινωνιακή αντεπίθεση του ΚΙΝΑΛ.

Όσον αφορά στα «γνωστά» ονόματα που ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη του σταυρού, ενδεικτικά αναφέρεται πως ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά, ενώ στον δυτικό τομέα της Αθήνας θα δοκιμαστούν ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας αλλά και ο Θάνος Ασκητής (καθηγητής Ψυχιατρικής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας).

Στις εκλογικές περιφέρειες με ενδιαφέρον είναι η Λάρισα, όπου υποψήφιος είναι ο νυν βουλευτής Κων. Μπαργιώτας αλλά κατεβαίνει και ο πρώην υπουργός Φιλ. Σαχινίδης. Επίσης δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι υποψήφιοι στην Αχαΐα. Εκεί εκλέγεται ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, τομεάρχης Δικαιοσύνης του Κινήματος και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά. Ωστόσο πλην απροόπτου σε αυτή την εκλογική περιφέρεια θα κατέβει και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τελος, να σημειωθεί πως ο Θάνος Μωραΐτης (πρώην υφυπουργός) ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος. Μάλιστα σε μια αιχμηρή επιστολή επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «η παράταξη ή αλλάζει τώρα πορεία ή διαλύεται οριστικά μεταξύ του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Plan B δεν υπάρχει για τον χώρο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v