Βενιζέλος: Στο άρθρο 16 θα κριθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι αν η παρούσα Βουλή δεν συμπεριλάβει το άρθρο 16 τότε είναι πιθανό η επόμενη Βουλή με μια άλλη κυβέρνηση να αποφασίσει να “θυσιάσει” την αναθεώρηση και να ξεκινήσει από την αρχή τη διαδικασία.

Βενιζέλος: Στο άρθρο 16 θα κριθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση

Στο άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως είναι ορατό το ενδεχόμενο η "τύχη" της Συνταγματικής Αναθεώρησης να κριθεί από το θέμα αυτό. Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει συμπεριλάβει στην πρότασή του για τα υπό αναθεώρηση άρθρα, προκαλώντας αντιδράσεις σε κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στην Επιτροπή ο Ευαγ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι αν η παρούσα Βουλή δεν συμπεριλάβει το άρθρο 16 τότε είναι πιθανό η επόμενη Βουλή με μια άλλη κυβέρνηση να αποφασίσει να “θυσιάσει” την αναθεώρηση και να ξεκινήσει από την αρχή τη διαδικασία.

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή το συνταγματικό κείμενο δεν συνάδει με τη συνταγματική πραγματικότητα. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Κύπρου, όπου έχουν ήδη αναγνωριστεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Πανεπιστημίων.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την ακύρωση της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις εκτίμησε ότι οι νέοι συνταξιούχοι θα προσφύγουν μαζικά στη Δικαιοσύνη, ζητώντας ίση μεταχείριση με τους παλαιούς συνταξιούχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v