Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα Βορίδη - Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή

Ο “γαλάζιος” βουλευτής στην ομιλία του είπε ότι επειδή κατέρρευσε ο κομμουνισμός, η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει τη θρησκευτική και την εθνική ταυτότητα. Πώς απάντησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Κόντρα Βορίδη - Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή

Ένταση στην επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με τους Μάκη Βορίδη και Τασία Χριστοδουλοπούλου να έχουν ιδεολογικές κόντρες.

Ο “γαλάζιος” βουλευτής στην ομιλία του είπε ότι επειδή κατέρρευσε ο κομμουνισμός, η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει τη θρησκευτική και την εθνική ταυτότητα και γι αυτό επιθυμεί τον διαχωρισμό Κράτους -Εκκλησίας.

Συνέχισε σε ανάλογο ύφος επισημαίνοντας “είστε εθνομηδενιστές. Ο εσταυρωμένος δεν θα μπορεί να βρίσκεται ούτε στα δικαστήρια ούτε στα σχολεία. Να πείτε στον λαό ότι αν συνεχίσουν να εορτάζονται οι θρησκευτικές εορτές θα είναι επειδή είναι έθιμο. Αυτό πλήττει τη θρησκευτική ταυτότητα”.

Το λόγο πήρε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, λέγοντας στο Μάκη Βορίδη “είστε θεωρητικός της ακροδεξιάς, η οποία βέβαια είναι μειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία και δεν έχει σχέση με τους κατσαπλιάδες της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος όταν θεωρεί ότι υπάρχουν ώριμα ζητήματα να συζητηθούν και να νομοθετηθούν. λέγοντας "το κάναμε με τις Πρέσπες , το κάνουμε και τώρα. Να ανακοπεί το αυγό του φιδιού τώρα που προσπαθεί να γίνει κυρίαρχο”

Σε νέα τοποθέτηση του ο Μάκης Βορίδης συνέχισε την επίθεση λέγοντας : “στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ όποιος υπερασπίζεται την ταυτότητα εθνική και θρησκευτική είναι ακροδεξιός. Είναι προφανές πως είναι κακοποίηση της ίδιας της έννοιας που συνέχει μια κοινωνία και από την οποία ασκούνται οι εξουσίες”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v