Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απάντηση της ΝΔ στις κυβερνητικές παροχές

«Ναι» στα θετικά μέτρα, «όχι» στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Πώς επιχειρεί να αποδομήσει τα επιχειρήματα Τσίπρα. Νέος κύκλος επισκέψεων Μητσοτάκη ενόψει περιφερειακών εκλογών.

Η απάντηση της ΝΔ στις κυβερνητικές παροχές

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να «κερδίσει» τα μεσαία στρώματα, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι παροχές που έχει αρχίσει να ψηφίζει στη Βουλή η κυβέρνηση, θέλοντας να αναδείξει τα θετικά της αντιμνημονιακής Ελλάδας και την επιστροφή στην κανονικότητα, προσαρμόζουν αναλόγως τη στρατηγική της ΝΔ.

Όπως έχει διαμηνύσει η Πειραιώς, από τη μία θα υπερψηφίζονται τα όποια θετικά μέτρα, αλλά από την άλλη θα συνεχίζεται η σφοδρή αντιπολιτευτική κριτική στην κυβέρνηση για όλα όσα έχει πράξει την τελευταία τετραετία και την εξελισσόμενη «απόπειρα εξαπάτησης» του ελληνικού λαού. Ο κ. Μητσοτάκης, όπως κατέδειξε και χθες από το βήμα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη, που συνεχίζει να επιβαρύνεται από την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, ενώ θέλησε να αποδομήσει τις «100 μέρες της κυβέρνησης» -όπως τις παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας- επαναφέροντας όλα όσα αυτός έκανε σε όλη τη διάρκεια της θητείας του.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ήδη ο μακροβιότερος και ο συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός Δυστυχώς για την Ελλάδα, μετράει τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση. Όχι 100 μέρες.  Τέσσερα χρόνια που οι πολίτες τα πλήρωσαν ακριβά σε φτώχεια και φόρους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με συνομιλητή του, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να «επανακάμψει τάζοντας τα πάντα στους πάντες». Για τον σκοπό αυτό, διαρκώς η Πειραιώς και όλα τα κορυφαία στελέχη θα προσπαθούν να υπενθυμίσουν στην κοινωνία όλα τα «δεινά» που έχουν συμβεί από το 2015 μέχρι σήμερα, όπως «διάλυση των τραπεζών, επιβολή των capital controls, εξαπάτηση των Ελλήνων με ένα δημοψήφισμα-παρωδία, υπογραφή του τρίτου μνημονίου με επιβολή 10 δισ. πρόσθετων μέτρων, δέσμευση της χώρας σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, καθήλωση των επενδύσεων και μείωση των μισθών».

«Προσωρινή ανακούφιση»

Οι παροχές που νομοθετεί η κυβέρνηση χαρακτηρίζονται από την Πειραιώς ως «προσωρινή ανακούφιση, στο πλαίσιο μιας προκλητικής πελατειακής πολιτικής», χωρίς όμως να λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει ώστε η χώρα να προχωρά με σιγουριά στα επόμενα βήματά της. Κάτι που, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί να εγγυηθεί η ΝΔ με το κυβερνητικό σχέδιό της, που θα στηρίζεται στη μείωση της φορολογίας, την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής μεταρρυθμίσεων, την προσέλκυση επενδύσεων και την εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινά νέο κύκλο επισκέψεων στις περιφέρειες όλης της χώρας, προκειμένου να ενισχύσει τις υποψηφιότητες των εκλεκτών του κόμματος κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στόχος είναι η καθολική επικράτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης -ει δυνατόν- και στις 13 περιφέρειες, με το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι τα νέα πρόσωπα, χωρίς σκιές και που διαθέτουν εμπειρία στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Τέτοια είναι, για παράδειγμα, ο Φάνης Σπανός στη Στερεά Ελλάδα και ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα. Σε εκδήλωση του τελευταίου, άλλωστε, θα βρεθεί απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ στην Πάτρα, έχοντας στο μυαλό του μία ακόμα παράμετρο. Το γεγονός πως ο κ. Φαρμάκης κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία (έναν από τους τρεις νομούς της Περιφέρειας) και θα πρέπει να ενισχυθεί και να γίνει ευρέως γνωστός και στους άλλους δύο νομούς, την Αχαΐα (κυρίως) και την Ηλεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v