Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Με ατζέντα καθημερινότητας στον δρόμο προς τις κάλπες

Δημοσιοποιούνται πτυχές του γαλάζιου κυβερνητικού προγράμματος. Σε ποιους τομείς εστιάζει η Πειραιώς. Οι στοχευμένες επισκέψεις Μητσοτάκη και το... χριστεπώνυμο πλήθος.

ΝΔ: Με ατζέντα καθημερινότητας στον δρόμο προς τις κάλπες

Στον προγραμματικό της λόγο στρέφεται με μεγαλύτερη «δοσολογία» η ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του να θέλουν να επαναφέρουν ψηλά στην ατζέντα το θετικό αφήγημα του κόμματος και την καθημερινότητα των πολιτών. Όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών, η Πειραιώς δεν αρκείται στην σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά θέλει να πείσει ιδίως τους αναποφάσιστους ακόμα ψηφοφόρους ότι έχει τη βούληση και την ικανότητα να οδηγήσει τη χώρα «σε ασφαλή μονοπάτια».

Σε κάθε ευκαιρία ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει την πρόθεσή του να μην υπόσχεται στην κοινωνία πράγματα που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει, αλλά να στηριχθεί σε ένα ρεαλιστικό, τεκμηριωμένο και απόλυτα εφαρμόσιμο σχέδιο, το οποίο θα λάβει «σάρκα και οστά» από την επομένη των επικείμενων εκλογών, εφόσον η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Κόκκινα» δάνεια και υγεία είναι οι δύο τομείς που θα εστιάσει η ΝΔ τις επόμενες μέρες, σε συνέχεια των προτάσεων για την παιδεία που παρουσιάστηκαν το περασμένο Σάββατο, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου θα ανακοινωθούν οι θέσεις του κόμματος για την ηλεκτροκίνηση. Κεντρικός άξονας του σχεδίου, το οποίο επεξεργάστηκε επί μήνες ομάδα ειδικών, είναι να δοθούν σημαντικά κίνητρα για τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, να υπάρξει άμεση και ευρεία ανάπτυξη των υποδομών υποστήριξής τους, καθώς και να διευρυνθεί η χρήση της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές.

Η ΝΔ, επιζητώντας να εξασφαλίσει τη στήριξη και του χριστεπώνυμου πλήθους, θα επιμείνει να εκφράζει την αντίθεσή της στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τους κληρικούς (και όχι για την εκκλησιαστική περιουσία). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, διεμήνυσε πως ακόμα και αν ο πρωθυπουργός επιβάλει μονομερώς την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, η ΝΔ «δεν θα την αναγνωρίσει ως επόμενη κυβέρνηση και θα επαναφέρει το υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας τους».

Στοχευμένες επισκέψεις

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς σχεδιάζει τις επόμενες στοχευμένες επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με έμφαση στις γειτονιές της Αθήνας, στην προσπάθεια προσέγγισης των πολιτών. «Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, που αποφεύγει οποιαδήποτε επαφή με τον κόσμο, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν διστάζει να γυρνά, ακόμα και απροειδοποίητα, στις γειτονιές της πρωτεύουσας, συνομιλώντας με όλους», αναφέρει συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, με την αξιωματική αντιπολίτευση να επιδιώκει τη σύγκριση των δύο πολιτικών ανδρών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διαρκής επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τη δημόσια ασφάλεια, που ειδικά στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της επόμενης μέρας. Δέσμευση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι το κόμμα του άμεσα «θα επαναφέρει την τάξη στις γειτονιές της πρωτεύουσας, με βασικούς άξονες την επανίδρυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και τη στήριξη της ομάδας ΔΙΑΣ».

Η ΝΔ συντηρεί και το θέμα της ΔΕΠΑ, ζητώντας απαντήσεις από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη μίλησε χθες για χάρισμα χρεών στην εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, επικαλέστηκε σχετικά δημοσιεύματα των εφημερίδων της Κυριακής και υποστήριξε ότι «αποκαλύπτεται ότι υπήρχε σχέδιο παράνομης ανταλλαγής ακινήτων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v