Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βουλή η δικογραφία για το C4Ι

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής απαιτείται να υποβληθεί αίτημα με 30 υπογραφές.

Στη Βουλή η δικογραφία για το C4Ι

Δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου διαβιβάστηκε στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη για στοιχεία που αφορούν την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i). Στη δικογραφία υπάρχει μια νέα κατάθεση μάρτυρα στον αρμόδιο εφέτη ανακριτή (στις 5 Νοεμβρίου), που αναφέρεται στον πρώην υπουργό αλλά και στο κατά πόσο - ο ίδιος εκτιμά- πως ήταν ενήμερος ο τότε Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, Ευάγγελος Βασιλάκος, είναι ο μάρτυρας στην υπόθεση.

Ο μάρτυρας επισημαίνει στην κατάθεσή του: “Η εκτίμησή μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο κ. Παπαντωνίου. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει “η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I, ιδίως προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παπαντωνίου. Είναι αφέλεια να θεωρεί κάποιος ότι οι πρωθυπουργοί της χώρας δεν γνωρίζουν για το αν δωροδοκούνται οι Υπουργοί Άμυνάς τους. Η γνώση τους αυτή δε, περιέρχεται σε αυτούς από αυτούς που δωροδοκούν τους υπουργούς. Ο κ. Σημίτης γνώριζε, όπως και όλοι οι κατοπινοί πρωθυπουργοί γνώριζαν και γνωρίζουν για τη διαφθορά που επικρατεί στους εξοπλισμούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ακόμη και σήμερα”. Και επισημαίνει «Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ειδικά οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας διακατέχονται από την νοοτροπία του επιχειρηματία. Δηλαδή, θεωρούν ότι αφού από την υπογραφή τους σε μία σύμβαση μία εταιρεία ή ένας επιχειρηματίας αποκομίζει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ θεωρούν ότι πρέπει και αυτοί να πάρουν ένα κομμάτι αυτών των κερδών».

Να σημειωθεί πως η δικογραφία στρέφεται κατά κ. Παπαντωνίου για το αδίκημα της «παθητικής δωροδοκίας κατά μόνας από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση, στρεφόμενη κατά του δημοσίου». Για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής απαιτείται να υποβληθεί αίτημα με 30 υπογραφές.

Εκτός αυτών, στην δικογραφία που ξεπερνά τις 20.000 σελίδες περιλαμβάνεται και το ημερολόγιο της κυρίας Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου.

ΚΙΝΑΛ: Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και του δεξιού παρακράτους θα πέσουν στο κενό

«Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και του δεξιού παρακράτους αποκαλύφθηκαν και θα πέσουν στο κενό», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής για τα στοιχεία των δικογραφιών που διαβιβάστηκαν στη Βουλή. Ανακοίνωση του κόμματος σημειώνει ότι «η επίθεση κατά της παράταξής μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι: «Επιστράτευσαν τώρα καταδικασμένο από τη Δικαιοσύνη πρόσωπο -δήθεν μάρτυρα- που δηλώνει ότι "κατά πάσα πιθανότητα" ήξεραν, αλλά "δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν..." και άλλες απίθανες αστειότητες».

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι «ο ελληνικός λαός θα τους καταδικάσει, όπως και τις άθλιες μεθοδεύσεις τους, που πλήττουν τη Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v