Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο αντιΣΥΡΙΖΑϊκό μέτωπο επιμένει ο Μητσοτάκης

Τι συμβολίζει η χθεσινή παρουσία του στον Γοργοπόταμο. Το ενωτικό μήνυμα προς «όλες τις δυνάμεις της προόδου». Κορυφώνεται η μετωπική στην συγκυβέρνηση.

Στο αντιΣΥΡΙΖΑϊκό μέτωπο επιμένει ο Μητσοτάκης

Ενωτικός μεν, βάζοντας όμως και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ στην απέναντι πλευρά, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά στις χθεσινές εκδηλώσεις στον Γοργοπόταμο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε μια συμβολική του κίνηση, θέλησε να στείλει και πάλι την απάντησή του «σε όσους θέλουν να διχάσουν την κοινωνία με διλήμματα μίσους», κάνοντας ουσιαστικά νέο άνοιγμα προς το κέντρο και στοχεύοντας στην δημιουργία ενός αντιΣΥΡΙΖΑϊκού μετώπου, με φόντο και την επόμενη μέρα των εκλογών.    

«Υπάρχει, και σήμερα ένας κοινός εχθρός για όλους τους Έλληνες... Είναι η ανικανότητα, η δημαγωγία, ο αδίστακτος κυνισμός. Η Ελλάδα χρειάζεται στέρεους δημοκρατικούς θεσμούς, κανόνες, ρεαλιστικό σχέδιο, ελπίδα και αισιοδοξία. Και αυτά θα έλθουν μόνο όταν όλες οι δυνάμεις της προόδου ενωθούν ξανά σε ένα μεγάλο ρεύμα πολιτικής αλλαγής», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, σε μια ακόμη προσπάθεια περιθωριοποίησης των δύο κυβερνητικών εταίρων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, άλλωστε, είναι τα δύο κόμματα για τα οποία ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επανειλημμένα αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας. Και ενόψει των επικείμενων εθνικών καλπών, θα συνεχίσει να επιτίθεται εμφατικά ιδίως στον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο η ΝΔ διαπιστώνει πως «ό,τι επιχειρεί, του γυρίζει μπούμεραγκ». Φέρει, ως παραδείγματα, α) το Σκοπιανό που -κατά την Πειραιώς- «πόνταρε στη διάλυση της ΝΔ και στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και τελικά κοντεύει να διαλυθεί η δική του Κυβέρνηση», β) τη σκανδαλολογία που «όχι μόνο δεν του απέδωσε τίποτα, αλλά αντιθέτως το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα κυβερνητικά σκάνδαλα έρχονται στη δημοσιότητα», γ) την συμφωνία με τη Εκκλησία, η οποία -σύμφωνα με τη ΝΔ- «εξελίχθηκε σε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο», αλλά και δ) την Συνταγματική Αναθεώρηση η οποία «εξελίσσεται σε μίζερη και φοβική, γνωρίζοντας ότι μετά τις εκλογές θα είναι η ΝΔ που θα έχει τον πρώτο λόγο στην αναθεωρητική Βουλή».

Δείκτης απαισιοδοξίας

Αλλά και για την οικονομία, η επίθεση της Πειραιώς στην κυβέρνηση θα συνεχίσει μετωπική. Το αφήγημα Τσίπρα, αναφέρουν κομματικές πηγές, «προσκρούει στην πραγματικότητα. Την ώρα που εκείνος θριαμβολογεί ότι έχει επανέλθει η κανονικότητα, ο δείκτης απαισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας μεγαλώνει και πάλι στους πολίτες. Και αυτό συμβαίνει διότι εν αντιθέσει με τον κ. Τσίπρα, οι πολίτες ζουν τις συνέπειες των επιλογών του, και ουδόλως πείθονται ότι η οικονομία ανακάμπτει επειδή για μια ακόμη φορά υπόσχεται επιδόματα». Το δε success story, συνεχίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, «που επιχειρεί να χτίσει, προσκρούει στην προβληματική κατάσταση που έχουν περιέλθει και πάλι οι τράπεζες, αλλά και στην ουσιαστική αδυναμία πρόσβασης της χώρας στις διεθνείς αγορές».  

Από την πλευρά της, η ΝΔ σκοπεύει να επιμείνει στο θετικό της αφήγημα θέλοντας να πείσει «ακόμη και τους πιο δύσπιστους ψηφοφόρους» ότι έχει και το σχέδιο και τις λύσεις για να κάνει καλύτερη τη ζωή των πολιτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κινείται πλέον σε προεκλογικούς ρυθμούς με περιοδείες σε όλη τη χώρα, καθώς οι κάλπες είναι πλέον ζήτημα μηνών. Στα μέσα Δεκεμβρίου, εξάλλου, γίνεται το τακτικό Συνέδριο του κόμματος -το τελευταίο πριν από τις εκλογές- όπου θα παρουσιαστούν όχι μόνον οι προγραμματικές δεσμεύσεις, αλλά και οι κυβερνητικές προτεραιότητες της ΝΔ. Παράλληλα, μετά το γαλάζιο κυβερνητικό πρόγραμμα για την Παιδεία που παρουσιάστηκε το Σάββατο, τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει το αντίστοιχο για την Υγεία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v