Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ανομία στα πανεπιστήμια στρέφει την ατζέντα ο Μητσοτάκης

Τι θα πει ο πρόεδρος της ΝΔ στην «Ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή. Οι διαπιστώσεις, οι καταγγελίες και οι δεσμεύσεις του. Το άσυλο και ο… Ρουβίκωνας.

Στην ανομία στα πανεπιστήμια στρέφει την ατζέντα ο Μητσοτάκης

Σε ένα πεδίο που εκτιμά πως κυριαρχεί του Αλέξη Τσίπρα, αυτό της ανομίας στα πανεπιστήμια, στρέφεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος να αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό στη Βουλή, με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα. Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει να «παίζει στο παιχνίδι» της καθημερινότητας του πολίτη, όπως κατέδειξε και κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Κυψέλη και κάτι αντίστοιχο θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα. Ειδικά τα θέματα της ασφάλειας και του ασύλου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι ανέκαθεν στις πρώτες του προτεραιότητες, με τις δημόσιες παρεμβάσεις του να είναι τακτικές.

Μόνο τον τελευταίο μήνα έχει ασχοληθεί τρεις φορές με το συγκεκριμένο ζήτημα: στις 23 Οκτωβρίου, όταν μίλησε σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που συμμετείχαν σε κομματική εκδήλωση, στις 10 Νοεμβρίου, όταν συναντήθηκε με πανεπιστημιακούς και τέσσερις μέρες αργότερα, στις 14 Νοεμβρίου, καταθέτοντας την επίκαιρη ερώτηση που θα συζητηθεί σήμερα στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ στις αρχές του έτους είχε επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον απόηχο καταγγελιών περί ληστειών και βίας με θύματα φοιτητές εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Κοινή συνισταμένη όλων των παραπάνω παρεμβάσεων είναι η βούλησή του «να επιστρέψει το δημόσιο Πανεπιστήμιο σε αυτούς που πραγματικά ανήκει: στους φοιτητές και τους καθηγητές του». Εγκαλεί δε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει απροστάτευτους τους χώρους προαγωγής της γνώσης, της έρευνας και της επιστήμης, στους οποίους -όπως υποστηρίζει- λαμβάνουν χώρα διακίνηση ναρκωτικών, παρεμπόριο, εισβολές και καταλήψεις χώρων, επιθέσεις, ληστείες και προπηλακισμοί.

Ασφάλεια και αναβάθμιση

Έμφαση ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στην κατάληψη χώρου της Φιλοσοφικής Σχολής από μέλη του Ρουβίκωνα, με τον οποίο δεν διάγει και τις… καλύτερες δυνατές σχέσεις, καθώς και στην συμβολική αναστολή λειτουργίας προγραμμάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όπως θα πει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για αυτόν είναι η πάταξη της ανομίας στα πανεπιστήμια, η ασφάλεια των ακαδημαϊκών χώρων και η ποιοτική αναβάθμιση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας. Παράλληλα, θα επαναλάβει τη θέση του περί ασύλου, ότι δηλαδή «η παρακαταθήκη του ακαδημαϊκού ασύλου δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής κατάχρησης και ιστορικής διαστρέβλωσης». Όσο για τα πρώτα πράγματα που θα κάνει, εφόσον κερδίσει τις προσεχείς εκλογές και κυβερνήσει τον τόπο, όπως υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους, θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές στο καθεστώς του ασύλου και θα εξασφαλίσει ότι τα πανεπιστήμια θα σταματήσουν να είναι χώρος βίας, ανομίας και διακίνησης κάθε είδους παραβατικών στοιχείων.

Επιμένοντας στα θέματα της παιδείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο θα παραστεί σε εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την παιδεία.  Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από την Τομεάρχη παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, ενώ ομιλία θα απευθύνει ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v