Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρωμα ανανέωσης στις λίστες της ΝΔ

Ανακοινώνονται τριάντα ονόματα γυναικών υποψήφιων βουλευτών. Ποιος ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε εκλογικό συναγερμό ο κομματικός μηχανισμός.

Αρωμα ανανέωσης στις λίστες της ΝΔ

Ανακοινώσεων συνέχεια για τη ΝΔ και τα ονόματα που θα πλαισιώσουν τις εκλογικές λίστες του κόμματος στις προσεχείς εθνικές κάλπες. Έτσι, μετά τις μεταγραφές των Πέτρου Τατσόπουλου και Αντώνη Πανούτσου, που ανακοινώθηκαν εντός της εβδομάδας και σηματοδοτούν το άνοιγμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς άλλους ιδεολογικούς χώρους, ίσως και σήμερα θα ακολουθήσει το επόμενο βήμα που αφορά την ανανέωση του κόμματος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς θα ανακοινώσει τα ονόματα 30 γυναικών οι οποίες θα είναι υποψήφιες για τη Βουλή, δεν έχουν πολιτευτεί ξανά και έχουν επιλεγεί στην πλειοψηφία τους μέσω του Μητρώου Στελεχών της παράταξης, που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2016, μέσα από επιστημονικά κριτήρια αξιολόγησης.  

Πρόκειται για το πρώτο κύμα νέων και άφθαρτων προσώπων που θέλει, πάση θυσία, να συμπεριλάβει στους εκλογικούς καταλόγους ο κ. Μητσοτάκης και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινώσει και άλλα πρόσωπα που εντάχθηκαν στο κόμμα τελευταία. Θα προέρχονται από όλη τη χώρα και θα δημοσιοποιηθούν ομαδικά, είτε με βάση τον επαγγελματικό τους κλάδο, είτε με γνώμονα τη γεωγραφική ενότητα στην οποία ζουν.

«Ενεργοποιούμε καινούργια πρόσωπα, δημιουργούμε μία νέα γενιά στελεχών, δημιουργούμε περισσότερες φωνές της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα», τόνισε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να ανοίξουμε το κόμμα σε πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε».

Από το Μητρώο Στελεχών περισσότερα από 2.500 πρόσωπα (4.000 στο σύνολό τους οι ενδιαφερόμενοι) απ’ όλη την Ελλάδα έχουν περάσει από τη διαδικασία αξιολόγησης και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Τομείς και στις Γραμματείες του κόμματος. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 χρόνια και, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του προέδρου της ΝΔ, θα αποτελέσουν τη βάση για την αναγέννηση και ορθή λειτουργία της παράταξης κατά τα επόμενα χρόνια.

Νέοι υποψήφιοι

«Από τις επόμενες ημέρες, οι πολίτες θα αρχίσουν να γνωρίζουν τους πρώτους νέους υποψήφιους βουλευτές μας. Και δεν εννοώ πρώην βουλευτές της ΝΔ, αλλά πρόσωπα που δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ στο παρελθόν την είσοδό τους στη Βουλή», δήλωσε στην τελευταία συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης, που έκανε λόγο για «νέα πρόσωπα, ικανά, και είμαι υπερήφανος που θα συμπορευθούν με τη ΝΔ, καθώς νέοι υποψήφιοι, με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα ανανεώσουν σημαντικά τα ψηφοδέλτιά μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείει οι κάλπες να στηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και πολύ πριν το τέλος της κυβερνητικής θητείας. Για τον λόγο αυτό και «για παν ενδεχόμενο», ανεβάζει τους κομματικούς ρυθμούς και θέτει σε εκλογικό συναγερμό το σύνολο των γαλάζιων στελεχών. «Το πρόβλημα Τσίπρα δεν θα γίνει πρόβλημα της χώρας. Η χώρα έχει ρίσκο και το ρίσκο είναι ρίσκο Τσίπρα. Είναι το ρίσκο που φέρνει αυτή η κυβέρνηση, που δεν έχει κάνει καμία κίνηση σταθεροποίησης, που δεν έχει στείλει κανένα θετικό μήνυμα στις αγορές, που δείχνει σε όλους τους τόνους την αδυναμία της να εκπονήσει ένα σχέδιο για να φύγει η Ελλάδα προς τα εμπρός και χρησιμοποιεί την παλιά, κακή, δοκιμασμένη συνταγή για να κρατήσει την Ελλάδα στάσιμη», δήλωσε χθες η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, διατυπώνοντας για μία ακόμη φορά το αίτημα της Πειραιώς για άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Χθες, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την κατάσταση γενικευμένης ανομίας που κυριαρχεί στα πανεπιστήμια, θεωρώντας τη συγκεκριμένη ατζέντα ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον ίδιο και το κόμμα του. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v