Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Αντίθετες απόψεις από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων

Η επιτροπή συνεδριάζει εκ νέου την Πέμπτη για να συζητήσει το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης και ακολουθεί μία ακόμα συνεδρίαση για το ΚΕΕΛΠΝΟ την ερχόμενη εβδομάδα.

Βουλή: Αντίθετες απόψεις από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων

Διαφορετικές απόψεις κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία στη συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία σχετικά με τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.

Η επιτροπή συνεδριάζει εκ νέου την Πέμπτη για να συζητήσει το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης και ακολουθεί μία ακόμα συνεδρίαση για το ΚΕΕΛΠΝΟ την ερχόμενη εβδομάδα. Στη σημερινή συνεδρίαση η κυβερνητική πλειοψηφία ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση των ενεργειών του πρώην υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Μάριου Σαλμά.

Για το Μάκη Βορίδη ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι στην υπουργική απόφαση κοστολόγησης της διαγνωστικής αρθροσκόπησης δεν έλαβε υπ’ όψιν του τις ενστάσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας αλλά βασίστηκε μόνο στην ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Το πόρισμα “καταλογίζει ζημία του Δημοσίου στο ποσό που αντιστοιχεί στην υπερκοστολόγηση των εξετάσεων που απέφεραν έσοδα 825.000 ευρώ”.

Όσον αφορά στο Μάριο Σαλμά η κυβερνητική πλειοψηφία ζητά περαιτέρω διερεύνηση για να διακριβωθεί αν υπήρξε όφελος από την υπερκοστολόγηση της εξέτασης.

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ούτε πολιτική ούτε ποινική ευθύνη στους Μ. Βορίδη και Μ. Σαλμά.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι ο Μάκης Βορίδης υιοθέτησε την ομόφωνη εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας το οποίο είναι αρμόδιο εξειδικευμένο όργανο.

Μάλιστα ο “γαλάζιος” εισηγητής Γιάννης Κεφαλογιάννης σημείωσε πως ενδεχόμενες ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν την περίοδο 2015 – 2016 όταν και πραγματοποιήθηκαν οι διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η υποκοστολόγηση της τιμής έγινε από στελέχη που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Και είπε πως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη για τον αυθαίρετο, τρόπο με τον οποίο αποφάσισε την τιμολόγηση της εν λόγω ιατρικής πράξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v