Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Αποστάσεις κομμάτων από πρωτοβουλία ΝΔ για ενός λεπτού σιγή λόγω Κατσίφα

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επεσήμανε ότι τέτοια ζητήματα πρέπει να μπαίνουν στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια νομοθετικού έργου, ώστε να υπάρχουν βουλευτές από όλα τα κόμματα, αλλά και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι για να τοποθετούνται.

Βουλή: Αποστάσεις κομμάτων από πρωτοβουλία ΝΔ για ενός λεπτού σιγή λόγω Κατσίφα

Αποστάσεις στη Διάσκεψη των Προέδρων κράτησαν τα περισσότερα κόμματα από την πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη να ζητήσει την περασμένη Παρασκευή να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επεσήμανε ότι τέτοια ζητήματα πρέπει να μπαίνουν στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια νομοθετικού έργου, ώστε να υπάρχουν βουλευτές από όλα τα κόμματα, αλλά και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι για να τοποθετούνται.

«Η πολιτική αποτίμηση αυτή της συζήτησης κατατείνει στο ότι ήταν μία πρωτοβουλία που έπρεπε να αποφευχθεί. Ήταν γνωστές όλες οι θέσεις των κομμάτων γι’ αυτό το τραγικό συμβάν και κάθε κόμμα έχει δημόσια εκφράσει τις απόψεις του. Άρα αφού ήταν γνωστές οι θέσεις των κομμάτων, που ήταν αρκετά διαφορετικές, δεν έπρεπε να αναληφθεί αυτή η πρωτοβουλία» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη θέση αυτή εκτός από τον ΣYΡIZΑ συντάχτηκε τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ. Από την Ένωση Κεντρώων, ο Μάριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι τυπικά ήταν νόμιμη η διαδικασία (από τη στιγμή που ο Ν. Κακλαμάνης πήρε τη συναίνεση του σώματος), ωστόσο υπογράμμισε πως για τέτοια θέματα πρέπει να αποφασίζει η Διάσκεψη των Προέδρων.

Από την πλευρά του, ο Νικήτας Κακλαμάνης επεσήμανε πως δεν θεωρεί ότι ο ίδιος παραβίασε τον κανονισμό. Η Νέα Δημοκρατία κυρίως αναφέρθηκε στα διαδικαστικά, εστιάζοντας στο ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής είχε την τυπική δυνατότητα να το κάνει. Υπέρ της τήρησης του ενός λεπτού σιγής ήταν η Χρυσή Αυγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v