Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι θα μετέχουν στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Η εισήγηση είναι η Επιτροπή να συνεδριάσει για ένα δίμηνο και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δύο ψηφοφορίες (με διαφορά ενός μήνα) για τα άρθρα που πρέπει να αναθεωρηθούν.

Ποιοι θα μετέχουν στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και την Τετάρτη συνεδριάζει η Ολομέλεια για το θέμα. Σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων, τα κόμματα κατέθεσαν την πρότασή τους για τους 46 βουλευτές που θα μετέχουν στην Επιτροπή.

Η εισήγηση είναι η Επιτροπή να συνεδριάσει για ένα δίμηνο και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δύο ψηφοφορίες (με διαφορά ενός μήνα) για τα άρθρα που πρέπει να αναθεωρηθούν. Με βάση τον Κανονισμό, στη συνεδρίαση της Τετάρτης μπορούν να μιλήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων, 15 συνολικά βουλευτές και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα στην Επιτροπή συμμετέχουν:

- Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οι: Αθ. Αναγνωστοπούλου, Ιωαν. Γκιόλας, Κ. Δουζίνας, Θ. Δρίτσας, Μ. Θελερίτη, Γ. Κατρούγκαλος, Π. Κοζομπόλη, Π. Κουρουμπλής, Σπ. Λάππας, Αρ. Μπαλτάς, Αν. Μπαλωμενάκης, Ν. Ξυδάκης, Χρ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαηλιού, Γ. Παπαφιλίππου, Ν. Παρασκευόπουλος, Αν. Συρίγος, Θ. Τζάκρη, Χ. Τζαμακλής, Β. Τσίρκας, Ιωαν. Τσιρώνης, Γ. Τσόγκας και Αν. Χριστοδουλοπούλου.

- Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας οι: Μιλ. Βαρβιτσιώτης, Μ. Βορίδης, Αδ. Γεωργιάδης, Ν. Κακλαμάνης, Ν. Κεραμέως, Ευαγ. Μεϊμαράκης, Ν. Παναγιωτόπουλος, Κ. Τασούλας, Κ. Τζαβάρας, Ιωαν. Τραγάκης, Κ. Τσιάρας και Κ. Χατζηδάκης.

- Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οι: Ευαγ. Βενιζέλος, Αν. Λοβέρδος και Θ. Παπαθεοδώρου.

- Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής οι: Ευαγ. Καρακώστας και Χ. Παππάς.

- Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ οι: Ιωαν. Γκιόκας και Ιωαν. Δελής.

- Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ο Κ. Κατσίκης.

- Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, ο Γ. Μαυρωτάς.

- Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, ο Μ. Γεωργιάδης.

- Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο Χάρης Θεοχάρης.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επεσήμανε πως «δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ κανένα θέμα για καταβολή αναδρομικών στους βουλευτές», διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα. Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για επιστημονικής και πολιτικής φαντασίας σενάρια και επιστημονικές και πολιτικές ακροβασίες».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v