Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Μέσω… παροχολογίας, ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους

Το διαμορφωμένο αφήγημα που προτάσσει η Πειραιώς. Γιατί κατηγορεί τη συγκυβέρνηση και από τι προβληματίζεται για την επόμενη μέρα. Οι τροπολογίες, οι συντάξεις και η σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ.  

ΝΔ: Μέσω… παροχολογίας, ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους

Να εμποδίσει την προσπάθεια αναστροφής του κλίματος που επιχειρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το άνοιγμα του δημόσιου… πουγκιού και τις παροχές  σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, θέλει η ΝΔ. Το συγκεκριμένο αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτυπώνεται στις περισσότερες δημόσιες παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τις τελευταίες μέρες, αλλά και όλων των κορυφαίων γαλάζιων στελεχών που εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για την ανατροπή της δυσμενούς γι’ αυτόν κατάστασης την οποία καταδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις και γι’ αυτό -όπως λένε- θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο. Ένα από αυτά, σύμφωνα με την Πειραιώς, είναι το «κρεσέντο παροχών και λαϊκισμού», προκειμένου να ξανακερδίσει ψηφοφόρους που τον εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια της θητείας του για διάφορους λόγους.

«Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι δεν θα διστάσουν να πουν και να κάνουν τα πάντα μπροστά στην επερχόμενη ήττα τους. Δεν θα διστάσουν ακόμη και να τινάξουν τη χώρα στον αέρα», σημειώνει υψηλόβαθμη κομματική πηγή, εγκαλώντας τους ότι «πήραν μια οικονομία έτοιμη να βγει από τα μνημόνια, τη χρέωσαν με 100 δισ. ευρώ, και έχουν το θράσος να υπερηφανεύονται ότι επιστρέφουν κάποια αναδρομικά σε κάποιους πολίτες, ενώ ρήμαξαν στους φόρους εδώ και 4 χρόνια όλους τους Έλληνες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Καστοριά όπου βρέθηκε χθες, έκρουσε για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στην οποία ήδη βρισκόμαστε, ενώ με αφορμή τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου και τις 10.000 νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων στη θέση των ιερέων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, σχολίασε: «Η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα περισσότερες αχρείαστες προσλήψεις στο Δημόσιο. Χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις και ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα κάνει τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας να πάρει ξανά μπροστά. Ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί του και ο κ. Καμμένος δεν διαθέτουν κανένα τέτοιο σχέδιο, γι’ αυτό και δυστυχώς αρκούνται στο να επαναλαμβάνουν τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης, αυτές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Η χώρα και οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν ήδη πολύ ακριβά μία φορά την άνοδο του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Δεν αντέχουν να πληρώσουν δεύτερη φορά και την πτώση του». 

«Σε θετική κατεύθυνση»

Όσον αφορά την υπερψήφιση από τη ΝΔ τροπολογιών που καταθέτει η κυβέρνηση, όπως αυτή της απόδοσης των αναδρομικών στους δικαιούχους, από την Πειραιώς υποστηρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ψηφίζουν ρυθμίσεις οι οποίες κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

«Το γεγονός ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται λίγο πριν τις εκλογές και ενόψει της επερχόμενης ήττας της αποκαλύπτει ότι είναι ψηφοθηρικοί οι λόγοι που σπρώχνουν την κυβέρνηση. Παρ’ όλα αυτά η Ν.Δ., όπως είχε δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους των κλάδων αυτών, ψήφισε τη σχετική τροπολογία», αναφέρει συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ και προσθέτει:

«Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, που καταψήφιζε τα πάντα. Καταψήφισε τη μείωση Φ.Π.Α. στην εστίαση, καταψήφισε και τώρα αντιγράφει τη δημιουργία Ταμείου για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, καταψήφισε το ΤΑΙΠΕΔ και τελικά ψήφισε το Υπερταμείο, εκχωρώντας τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια».

Ειδικά για το θέμα των συντάξεων, η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την ευχή να ληφθεί ξεκάθαρη απόφαση που δεν θα αναστέλλει αλλά θα καταργεί τις αποφάσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «για τις περικοπές που οι ίδιοι επέβαλαν», θεωρώντας το συγκεκριμένο ζήτημα ως μία παγίδα εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v