Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβερνητική παροχολογία με άρωμα… εκλογών βλέπει η ΝΔ

Η Εκκλησία, τα ειδικά μισθολόγια και οι νέοι διορισμοί δημοσίων υπαλλήλων.  Η σκανδαλολογία και η ποινική δίωξη κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ. Ικανοποίηση από την εκλογή Βέμπερ.

Κυβερνητική παροχολογία με άρωμα… εκλογών βλέπει η ΝΔ

«Μυρίζουν εκλογές, ο Τσίπρας μοιράζει και υπόσχεται στους πάντες, ενώ ρίχνει συνεχώς λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους». Σε αυτή τη φράση στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη συνοψίζεται η εικόνα που έχει η ΝΔ για τη συγκυβέρνηση ειδικά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναμένοντας την προεκλογική τακτική του πρωθυπουργού να επικεντρώνεται, ολοένα και πιο ξεκάθαρα, στους δύο αυτούς άξονες.

Οι τελευταίες πρωτοβουλίες του κ. Τσίπρα, τόσο στην συμφωνία με την Εκκλησία όσο και με  την επιστροφή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια, με παράλληλη εξαγγελία των 10.000 νέων προσλήψεων στο δημόσιο, είναι -κατά την αξιωματική αντιπολίτευση- η ύστατη και απεγνωσμένη προσπάθεια του πρωθυπουργού να αναστρέψει το σε βάρος του δυσμενές κλίμα.

Για να το πετύχει αυτό το Μέγαρο Μαξίμου, όπως παρατηρούν στη ΝΔ, έχει ήδη ξεκινήσει επικοινωνιακή αντεπίθεση μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με αιχμή του δόρατος την έξοδο από τα μνημόνια, όπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις Τσίπρα – Καμμένου από το βήμα της Βουλής. «Πήρε μια οικονομία έτοιμη να βγει από τα μνημόνια, την χρέωσε με 100 δισ. ευρώ, και έχει το θράσος να υπερηφανεύεται ότι επιστρέφει κάποια αναδρομικά στους πολίτες, ενώ τους ρήμαξε στους φόρους εδώ και 4 χρόνια», ήταν το σχόλιο της Πειραιώς για την ομιλία του πρωθυπουργού ο οποίος -κατά τις ίδιες πηγές- δείχνει να βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «κοροϊδεύοντας τους πολίτες».  

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, λένε στη ΝΔ, και εν προκειμένω, η φράση «Τσοβόλα δώστα όλα» έρχεται να ξαναγίνει πράξη, απλά με άλλους πρωταγωνιστές. Στην Πειραιώς μάλιστα επικρατεί η βεβαιότητα ότι όσο πλησιάζουν οι κάλπες, τόσο η παροχολογία θα εντείνεται, ανεξάρτητα από το αν οι περισσότερες από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις είναι εκτός δημοσιονομικών στόχων και πρακτικά αδύνατη η υλοποίησή τους.

Συμμετοχή στελεχών

Η ΝΔ, εξάλλου, επιστρέφει το… γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες που αυτός της αποδίδει για τη συμμετοχή στελεχών της σε σκάνδαλα. Η κυβέρνηση, σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, «για να κρύψει τα δικά της σκάνδαλα, πετάει λάσπη στην αντιπολίτευση, αλλά η πραγματικότητα την διαψεύδει καθημερινά». Όπως, για παράδειγμα, συνέβη με την  ποινική δίωξη κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκου για απιστία σε βάρος του δημοσίου που ήρθε στη Βουλή. Η Πειραιώς με σχετική ερώτηση 32 γαλάζιων βουλευτών,  ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα απαντήσεις για το γεγονός ότι ένα σημαίνον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε η κυβέρνησή του, διώκεται για κακούργημα.

Την ίδια ώρα, ικανοποίηση επικρατεί στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την υποδοχή που αυτός έτυχε στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι, αλλά και την εκλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ για τη θέση του προσώπου που θα διεκδικήσει να διαδεχθεί τον Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ στην προεδρία της Κομισιόν. Τον κ. Βέμπερ στήριξε η ΝΔ με 16 ψήφους που διέθετε, με τον ίδιο να ανταποδίδει άμεσα την χείρα βοηθείας με δηλώσεις του στο Euro2day.gr αλλά και στην ΕΡΤ: «Η Ελλάδα χρειάζεται μία πολιτική  επανεκκίνηση, μία νέα κυβέρνηση για να δώσει ώθηση… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να γίνει -και πιθανότατα θα γίνει- ο επόμενος Πρωθυπουργός. Θα ζητούσα από τους πολίτες να τον ψηφίσουν, γιατί χρειάζεται αυτή η νέα αρχή», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v