Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο ΕΛΚ

Λαϊκιστές και κυβέρνηση στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ. Το δίλημμα των εθνικών καλπών και η πρόσκληση που έλαβε για να επισκεφθεί τη Γερμανία. Κόντρα για τους διορισμούς στο δημόσιο και η μεσαία τάξη.

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο ΕΛΚ

«Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τους λαϊκιστές», εκτίμησε από το βήμα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χειροκροτούμενος από τους συνέδρους, οι οποίοι σήμερα θα εκλέξουν τον υποψήφιο του κόμματος για την Προεδρία της Κομισιόν. Είναι το βασικό μήνυμα που θέλησε να περάσει ο πρόεδρος της ΝΔ στους Ευρωπαίους ομογάλακτούς του, τροποποιώντας το μέχρι πρότινος εκλογικό δίλημμα «δεξιά ή αριστερά» σε «λαϊκισμό ή υπευθυνότητα».

Σύμφωνα με το επιτελείο του, ο κ. Μητσοτάκης έχει το τελευταίο διάστημα αναβαθμισμένες τις μετοχές του εντός της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, η οποία επενδύει πολλά στην ενδεχόμενη επικράτηση της ΝΔ στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Ίσως δεν είναι τυχαίο -κατά κάποιες  ερμηνείες- ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας της Γερμανίας Αλεξάντερ Ντομπρίντ, δέχθηκε πρόσκληση να πάει να μιλήσει στην ολομέλεια του τοπικού κυβερνητικού συνασπισμού, που αποτελείται από τα κόμματα της Άνγκελα Μέρκελ (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα βγει από τον λαϊκισμό λέγοντας την αλήθεια προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στους έξω», αναφέρει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, προσθέτοντας πως η χώρα μας «εν μέσω της κρίσης, είχε την ατυχία να γνωρίσει με τον χειρότερο τρόπο τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό».

Και αυτά τα χαρακτηριστικά, λένε στη ΝΔ, ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τελευταία αφορμή τη συμφωνία με την Εκκλησία και την πρόθεση προσλήψεων 10.000 επιπλέον ατόμων στη θέση των κληρικών οι οποίοι θα χάσουν την ιδιότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

«Ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας με κάθε τρόπο, είναι συνειδητά αδιόρθωτοι. Υπόσχονται ανεύθυνα νέα διόγκωση του δημόσιου τομέα, χωρίς κανείς να συνυπολογίζει το δημοσιονομικό κόστος της συγκεκριμένης ενέργειας. Είναι σαν να γνωρίζουν ότι θα χάσουν και να θέλουν να προχωρήσουν στην ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας», αναφέρει πηγή της Πειραιώς.

Ασπίδα προστασίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα συναντήσει σήμερα και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θέλησε να υψώσει ασπίδα προστασίας από τις ακραίες εθνικιστικές φωνές σε όλη την Ευρώπη. «Ας μη συγχέουμε ποτέ τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό. Ο πρώτος είναι μια συνταγή για την καταστροφή, ενώ ο δεύτερος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξεύρεση της αναγκαίας ισορροπίας μεταξύ των στόχων που πρέπει να τεθούν σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε.

Προσδιόρισε δε ως τους τρεις στόχους που πρέπει να έχει το ΕΛΚ, προκειμένου να παραμείνει κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη και αφού προσαρμοστεί στις αλλαγές των καιρών: τη δημιουργία καλύτερων θέσεων εργασίας, την προφύλαξη των συνόρων μας από την παράνομη μετανάστευση, καθώς και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ για μία ακόμη φορά δίνει έμφαση στη μεσαία τάξη και στην αντιμετώπιση που έχει από τη σημερινή κυβέρνηση. «Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα νιώθει πιεσμένη για πολλούς λόγους. Η αριστερή κυβέρνηση υπερφορολογεί για να ενισχύσει τον κρατισμό. Είναι σημαντικό για εμάς να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη δια βίου εκπαίδευση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να παίξει ρόλο σε αυτό. Δεν μπορούμε να βάζουμε το κεφάλι μας στην άμμο, πρέπει να κάνουμε τη μεσαία τάξη να σκεφτεί διαφορετικά», ανέφερε, δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις κάλπες.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v