Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βίτσας: Το μεταναστευτικό δεν είναι ένας τόπος που η ΝΔ μπορεί να υψώνει το δάχτυλο

«Καλοδεχούμενος κάθε έλεγχος και επιβεβλημένος και θα δοθούν σαφείς απαντήσει για να σταματήσει η λάσπη στον ανεμιστήρα που ρίχνουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ο πρόεδρός της» σημείωσε ο Δημήτρης Βίτσας.

Βίτσας: Το μεταναστευτικό δεν είναι ένας τόπος που η ΝΔ μπορεί να υψώνει το δάχτυλο

Πολιτική αντιπαράθεση – με ανταλλαγή πυρών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας- προκάλεσε στη Βουλή  η συζήτηση για το μεταναστευτικό. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο τρόπος διαχείρισης των κονδυλίων,  με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής  Δημήτρη Βίτσα να κάνει λόγο για «συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης».

«Βάζετε ζήτημα κακοδιαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Καλοδεχούμενος κάθε έλεγχος και επιβεβλημένος και θα δοθούν σαφείς απαντήσει για να σταματήσει η λάσπη στον ανεμιστήρα που ρίχνουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας  και ο πρόεδρός της» σημείωσε  ο Δημήτρης Βίτσας. «Αν θέλετε οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί είναι ανοιχτοί μιας και μιλάτε για οσμή σκανδάλων» είπε απευθυνόμενος  στους  γαλάζιους βουλευτές. Και πρόσθεσε ότι  όλες οι χρηματοδοτήσεις ελέγχονται ως προς τα ελληνικό κομμάτι από το Ελεγκτικό Συνέδριο,  την Ελληνική Διαχειριστική Αρχή και την Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου. Και ως προς το ευρωπαϊκό κομμάτι από αντίστοιχους θεσμούς και την ΟLAF (ευρωπαϊκή υπηρεσία).

Για  «κακοδιαχείριση» και  «απευθείας αναθέσεις» χωρίς διεθνείς διαγωνισμούς μίλησαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  «Για «εικόνες ντροπής, απάνθρωπης μεταχείρισης, εικόνες ανασφάλειας και εξαθλίωσης, που μεταδίδονται από τα νησιά»  έκανε λόγο από την Νέα Δημοκρατία ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.   «Πού είναι οι διεθνείς διαγωνισμοί που θα έκαναν προκειμένου να διασφαλίσουν  το δημόσιο συμφέρον;» σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας ,  ο οποίος τόνισε ότι «είναι ατελείωτα τα ερωτηματικά στο κομμάτι της διαχείρισης.

«Το μεταναστευτικό – προσφυγικό δεν είναι ένας τόπος που η ΝΔ μπορεί να υψώνει το δάχτυλο, αλλά να ζητήσει συγγνώμη που είχε απροετοίμαστη τη χώρα», απάντησε ο  Δ. Βίτσας . Και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία  «δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα σοβαρά παρά μόνο για αντιπολιτευτικό μένος». Όσον αφορά στα όσα είπαν γαλάζιοι βουλευτές για τις απευθείας αναθέσεις ο υπουργός είπε πως έγιναν διεθνείς διαγωνισμοί για τη σίτιση αλλά είναι ακόμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο και έπρεπε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v