Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βολές κατά της κυβέρνησης από βουλευτές μετά την παραίτηση Κοτζιά

Οι πρώτες κοινοβουλευτικές αντιδράσεις κατεγράφησαν στην επιτροπή Οικονομικών, όπου συζητείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Τι δήλωσαν Φορτσάκης και Λοβέρδος.

Βολές κατά της κυβέρνησης από βουλευτές μετά την παραίτηση Κοτζιά

Πυρά στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

Οι πρώτες κοινοβουλευτικές αντιδράσεις κατεγράφησαν στην επιτροπή Οικονομικών, όπου συζητείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Ωστόσο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης όπως είναι αναμενόμενο δεν περιορίστηκαν στα οικονομικά αλλά “επεκτάθηκαν” και στο θέμα της παραίτησης.

Για “ανεκδιήγητη κατάσταση” μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσάκης, κάνοντας λόγο για “ένα αλαλούμ που γενικεύεται κάθε μέρα”. “Που πάμε; Που πάει η κυβέρνηση; Που πάει η χώρα;” ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε ο γαλάζιος βουλευτής. “Διαβάζουμε ότι ο ένας υπουργός ζητά να ελεγχθούν τα μυστικά κονδύλια και ο άλλος αρνείται” σημείωσε, υπογραμμίζοντας “βλέπουμε πράγματα που είχαμε χρόνια να δούμε και είναι κρίμα που η χώρα ξανακύλησε ξανά σε αυτό το σημείο”.

Δεν γίνεται μία κυβέρνηση για θέματα τέτοια να έχει διαφωνίες σημείωσε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος. Συνέχισε τα πυρά, λέγοντας μεταξύ άλλων πως “έρχεται η ίδια η ζωή να συντρίψει τον τυχοδιωκτισμό και αυτό έγινε και χθες και σήμερα”

Από την κυβερνητική πλειοψηφία οι περισσότεροι βουλευτές επέλεξαν να εστιάσουν στα θετικά σημεία του προϋπολογισμού και στην επόμενη μέρα στο πεδίο της οικονομίας. Ήταν η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, που αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας “θέλω να διαφωνήσω με τον κύριο Φορτσάκη που μίλησε για ακυβερνησία... έφερε τον κατακλυσμό”. Και πρόσθεσε πως όπως λέει και το ρητό “ουδείς αναντικατάστατος” και το υπουργείο αναλαμβάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v