Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην καθημερινότητα των πολιτών επιμένει ο Μητσοτάκης

Θα βρεθεί σήμερα δίπλα στους πληγέντες της Κορινθίας. Ο συμβολισμός της επιλογής Νίκα για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι εκτιμήσεις της Πειραιώς για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Στην καθημερινότητα των πολιτών επιμένει ο Μητσοτάκης

Επιστροφή στην καθημερινότητα των πολιτών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σήμερα θα επισκεφθεί την Κορινθία, στο πλαίσιο των στοχευμένων περιοδειών του στην Περιφέρεια. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στις περιοχές του νομού που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και θα θελήσει να διαπιστώσει δια ζώσης την κατάσταση που βιώνουν οι ντόπιοι επιχειρηματίες και κάτοικοι. Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων, θα διαβεβαιώσει πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την επιτάχυνση των διαδικασιών και θα επαναλάβει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Πολιτική Προστασία.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στον νομό Κορινθίας μέσα σε 45 ημέρες, αφού στις 31 Αυγούστου είχε βρεθεί ξανά στην πόλη της Κορίνθου. Ωστόσο, μετά το κτύπημα του τυφώνα «Ζορμπά» κρίθηκε σκόπιμο από το επιτελείο του να επανέλθει και να σταθεί δίπλα στους πολίτες που δοκιμάστηκαν από τη θεομηνία, όπως άλλωστε είχε κάνει και στο Μάτι και στη Μάνδρα. Ταυτόχρονα θα παρέμβει σε περιβαλλοντικά θέματα που σχετίζονται και με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις και στο πλαίσιο αυτό θα ενημερωθεί για τα δύο ρέματα που εκβάλλουν στην παραλία του Ξυλοκάστρου, καθώς και για το ζήτημα της διάβρωσης των ακτών στο Δερβένι.

Στη σημερινή περιοδεία, τον κ. Μητσοτάκη αναμένεται να συνοδεύσει και ο Παναγιώτης Nίκας, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις εκλογές του Μαΐου, ο οποίος ήδη έχει εξασφαλίσει, με επίσημη ανακοίνωση, τη στήριξη της ΝΔ. Με τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, όπως λένε στην Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αντιτάξει στους αντίστοιχους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπα με διαδρομή, εμπειρία και έργο στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, καθώς και αναγνωρίσιμα στις τοπικές κοινωνίες. Κάτι που, κατά τις ίδιες πηγές, συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες και τελικά μπορεί να οδηγήσει στην ολική επικράτηση της ΝΔ στις κάλπες.

«Εφευρίσκει εχθρούς»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιθανότατα θα σχολιάσει και την παρέμβαση του πρωθυπουργού από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας τον ότι «εφευρίσκει εχθρούς», ενώ θα χαρακτηρίσει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως «διχασμένη, φαύλη και ανίκανη». Θα αναφερθεί δε στο περιβόητο plan B του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό και τους «αλληλοεκβιασμούς» μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Όπως εκτιμούν στην αξιωματική αντιπολίτευση, αυτοί θα «χωρίσουν» όταν τους συμφέρει αμφότερους. Το αν θα γίνει γρήγορα ή όχι -κατά τις ίδιες πηγές- δεν εξαρτάται απολύτως μόνο από τη συνεννόηση των δύο αλλά και από εξωγενείς παράγοντες, όπως το αν θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο της χώρας ή το τι θα γίνει με τις συντάξεις. «Η πραγματική συμφωνία ανάμεσα στους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι μία: Η νομή της εξουσίας με οποιονδήποτε τρόπο, με οποιοδήποτε κόστος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αποκλείεται σήμερα να επανέλθει στις χθεσινές αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην κομματική συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια και της σχετικής ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου της ΝΔ: «Το ακούσαμε και αυτό σήμερα. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει φυλακίσεις για να μη συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας ψάχνει τον Ορμπαν στη ΝΔ, ενώ ανέχεται σε ρόλο εισαγγελέα τον Παύλο τον Πολάκη», ήταν η σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v