Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει την «πορεία προς τον λαό» ο Μητσοτάκης

Τι επιδιώκει με την επίσκεψη σε Άρτα και Πρέβεζα. Σε ποιους πολίτες απευθύνεται η ΝΔ. Ανησυχία για κυβερνητικά παιχνίδια «κάτω από τη ζώνη» και για μετεκλογικές παγίδες.  

Συνεχίζει την «πορεία προς τον λαό» ο Μητσοτάκης

«Η χώρα είναι ήδη σε εκλογικό κύκλο», τόνισε πριν από λίγες μέρες στους τομεάρχες της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτρέποντάς τους να διαδώσουν τις θέσεις του κόμματος στους πολίτες σε όλη τη χώρα. Και το παράδειγμα δίνει πρώτα ο ίδιος, συνεχίζοντας τις στοχευμένες περιοδείες του στην επικράτεια και την άμεση και προσωπική επαφή με την κοινωνία στο σύνολό της, όπως διευκρινίζουν στην Πειραιώς, και όχι μόνο στους ψηφοφόρους της παράταξης.

Σήμερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί την Ήπειρο και συγκεκριμένα τους νομούς Άρτας και Πρέβεζας, θέλοντας, με εφαλτήριο την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο μήνα, να εκπέμψει το αισιόδοξο μήνυμα ότι η ζωή και η καθημερινότητα των Ελλήνων μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, εφόσον η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

«Στη ΔΕΘ επιβάλαμε την πολιτική ατζέντα μας και οι πολίτες κατάλαβαν ποιος έχει συγκροτημένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της χώρας και ποιος υποσχέθηκε να διαχειριστεί με επιδόματα τη φτώχεια που έχει επιβάλει», τόνισε προς τα στελέχη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει προσδιορίσει τις ομάδες πολιτών που αποτελούν προτεραιότητα για τη ΝΔ:

-Τους «προδομένους» που «έπεσαν θύμα της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του λαϊκισμού».

-Τους μακροχρόνια άνεργους, αναπτύσσοντάς τους το σχέδιο της ΝΔ για «νέες δουλειές».

-Τους επαγγελματίες και τους αγρότες, εξηγώντας τους «τη σημασία των μικρότερων εισφορών» τις οποίες επαγγέλλεται.

-Τους νέους, στους οποίους θα αναλυθεί η γαλάζια πρόταση για το ασφαλιστικό και κατ’ επέκταση οι προοπτικές να πάρουν μια αξιοπρεπή σύνταξη στα γεράματά τους.

-Τα νέα ζευγάρια, εξηγώντας τους γιατί είναι σημαντικό το αφορολόγητο των 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Τον δημόσιο υπάλληλο, περιγράφοντάς του το όραμα της ΝΔ για ένα καλύτερο Δημόσιο, με περισσότερες ευκαιρίες για τον ίδιο.

Να ακολουθούν

Την ατζέντα στον πολιτικό διάλογο θα την καθορίζει η ΝΔ, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να βάζει τη θεματολογία και αυτοί να ακολουθούν. Και αυτό, αν και υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας εκφράζει την καχυποψία για το κλίμα με το οποίο θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και για πιθανές -μέχρι τότε- επιθέσεις «κάτω από τη ζώνη» που μπορεί να δεχθεί η ΝΔ. Το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη δεν αποκλείει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει να φέρει στο φως «υποτιθέμενες υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής», που σε συνδυασμό με τα υπό διαμόρφωση δεδομένα σε οικονομία και εθνικά θέματα, μπορούν να δημιουργήσουν ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ», με απρόβλεπτες τις εξελίξεις.  

Πέραν πάντως της προεκλογικής περιόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατυπώνει τον προβληματισμό του για το τι θα παραλάβει την επόμενη μέρα, εάν είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας: «Γνωρίζω καλά τις δυσκολίες που θα παραλάβουμε. Περιμένω παγίδες που στήνονται από τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκδήλωση για τα γενέθλια της ΝΔ, θεωρώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήδη αρχίζει με τον τρόπο του να προετοιμάζεται, «όχι πάντα με τον πιο ηθικό τρόπο» όπως λένε στη ΝΔ, για ενδεχόμενη εκλογική του ήττα.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει η ανησυχία μήπως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αφήνει τα πράγματα να εξελιχθούν αρνητικά όσον αφορά την έξοδο στις αγορές, αλλά και το χρηματοδοτικό «μαξιλάρι», αναγκάζοντάς τον να προστρέξει και πάλι στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Κάτι πάντως που στη ΝΔ απορρίπτουν εμφατικά και σε όλους τους τόνους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v