Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Υπό στενή παρακολούθηση οι εξελίξεις σε Folli Follie

Επίσκεψη κλιμακίου του κόμματος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Τα ανοιχτά μέτωπα και τα... κλειστά στόματα. Γενέθλια στη ΝΔ με πανηγυρική εκδήλωση και αλλαγή στο έμβλημα. Τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΝΔ: Υπό στενή παρακολούθηση οι εξελίξεις σε Folli Follie

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ βρίσκεται η υπόθεση της Folli Follie και με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθούνται στενά και επί καθημερινής βάσης οι εξελίξεις. Το συγκεκριμένο θέμα βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος στο τραπέζι των συζητήσεων κατά τη χθεσινή επίσκεψη κλιμακίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τα μέλη της οποίας ενημέρωσαν με κάθε λεπτομέρεια για όλες τις πτυχές του. Πάντως, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και οι τομεάρχες Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Σκρέκας απέφυγαν οποιαδήποτε δήλωση, καθώς -σύμφωνα με γαλάζιες πηγές- «ακόμα η έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, ούτε φυσικά να παρέμβουμε, μέχρι να ξεκαθαρίσει η εικόνα». Δεδομένου μάλιστα, όπως λένε, ότι τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά αφού έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας, επιβλήθηκαν πρόστιμα, έχουν εμπλακεί συμβουλευτικές εταιρίες και λογοδοτούν αρκετά πρόσωπα, «αποδεικνύεται η σοβαρότητα του θέματος και όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί».

Μία πρώτη τοποθέτηση, ωστόσο, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζεται ότι έκανε πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ: «Για το σκάνδαλο της εταιρείας Folli Follie υπάρχουν αυταπόδεικτες ευθύνες και είναι αδιανόητο οι ευθύνες αυτές, ειδικά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να μην έχουν αποδοθεί», είχε τονίσει, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επικρατήσει η νομιμότητα και στον χώρο των επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στις τράπεζες και στο χρηματιστήριο, δεν αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη χθεσινή συνάντηση γιατί, σύμφωνα με τη ΝΔ, «σε αυτό το κομμάτι δεν μπορεί να παρέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Σε επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς για την επίσκεψη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ασκείται νέα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα «ανησυχητικά μηνύματα που εκπέμπει η ελληνική οικονομία», εστιάζοντας στο κόστος δανεισμού της χώρας, στο ιδιωτικό χρέος, στην «υπονόμευση των επενδύσεων» και στον «κίνδυνο κατάρρευσης» της ΔEH.

Συμβολική κίνηση

Στο μεταξύ, με αφορμή τα σημερινά 44α γενέθλια της ΝΔ, διοργανώνεται το απόγευμα πανηγυρική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει το ανανεωμένο έμβλημα του κόμματος. Σκοπός της συμβολικής κίνησής του, να αποτυπώσει το άνοιγμα της ΝΔ πέρα από τα σημερινά στεγανά της. Και όλα αυτά, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κομματικό παράγοντα, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία της παράταξης και χωρίς να παραβιάζονται οι αρχές και οι αξίες της.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την ομιλία του, παρουσία όλων των προέδρων, πρώην πρωθυπουργών και ιστορικών στελεχών της ΝΔ, επιχειρώντας να προσδιορίσει το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κληθούν οι πολίτες ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις να στηρίξουν την προσπάθεια για μια νέα κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Παράλληλα, θα παρουσιάσει και μία σειρά νέων προσώπων, μέσα από το Μητρώο Στελεχών, κάποια από τα οποία θα είναι υποψήφιοι βουλευτές ενώ άλλα θα στελεχώσουν τη δημόσια διοίκηση μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, εφόσον η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον 700 και πλέον προσκεκλημένων, θα εμφανιστεί ενωτικός, θα απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης σε όλους -και στα στελέχη που για διαφόρους λόγους έχουν απομακρυνθεί από τη ΝΔ- και ουσιαστικά θα σημάνει την έναρξη του πολυμέτωπου προεκλογικού αγώνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v