Καμμένος: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

«Ξεκινάει μια νέα εποχή όπου πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και τη συμφωνία που κάναμε με τον Αλέξη Τσίπρα για το Μάρτιο για πολύ αργότερα», ανέφερε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. Σκληρή επίθεση σε ΜΜΕ.

Καμμένος: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Για χρονική “επέκταση” της συμφωνίας με τον Αλ. Τσίπρα μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη γείτονα χώρα μίλησε ο Πάνος Καμμένος, δηλώντας “δικαιωμένος” για τις θέσεις του. Μετά το πέρας τη συνεδρίασης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως “ξεκινάει μια νέα εποχή όπου πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και τη συμφωνία που κάναμε με τον Αλέξη Τσίπρα για το Μάρτιο για πολύ αργότερα προκειμένου να αποφασίσουν από την άλλη πλευρά το πώς θα κινηθούν”.

Μάλιστα αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών εκτίμησε πως είναι πολύ πιθανό να γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Η εκτίμησή μας για τις εκλογές του 2019 είναι ότι θα έρθουν σίγουρα μετά τον Μάιο και πολύ πιθανόν με τις εξελίξεις που υπάρχουν και στο Σκοπιανό όταν τελειώσει η τετραετία όπου η κυβέρνηση θα μπορεί να έχει ολοκληρώσει το έργο της. Έχουμε κάνει μία δήλωση με τον πρωθυπουργό η οποία είναι σαφής ότι θα ξανασυζητήσουμε το Μάρτιο. Απ´ οτι φαίνεται τώρα θα ξανασυζητήσουμε τον Μάιο ή τον Αύγουστο” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε επισημαίνοντας “δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η υπόθεση αυτή θα τραβήξει πάρα πολύ.

Είδαμε ότι το 70% των Σκοπιανών δεν είναι διατεθειμένο όχι μόνο να βρει λύσεις αλλά ούτε να υποχωρήσει στη σκληρή στάση της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξης της ιστορίας”.

Προσθέτοντας “θεωρούμε μεγάλη δικαίωση ότι τον Ιούνιο δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση όπως ήθελε ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει την έξοδο από τα μνημόνια και την πάταξη της διαφθοράς”.

Ο Πάνος Καμμένος δέχθηκε και σειρά ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους για δηλώσεις υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για το θέμα, είπε “εγώ συζητώ μόνο με τον Πρωθυπουργό”. Για το Νίκο Φίλη ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, λέγοντας “βρισκόμαστε στην Ικαρία και περνάμε ωραία".

Όσον αφορά σενάρια περί διαγραφής του Θανάση Παπαχριστόπουλου- ο οποίος είχε διαφοροποιηθεί από τη στάση του κόμματος για τη συμφωνία των Πρεσπών- ο Πάνος Καμμένος τα διέψευσε λέγοντας πως “είναι ανάξια απάντησης”.

Παράλληλα έκανε αναφορά και στη χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης “κατά τα πρότυπα του παρελθόντος”, λέγοντας πως θα καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα ερώτηση.

"Υπάρχουν κινήσεις από την πλευρά των τραπεζών για χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης με τα πρότυπα του παρελθόντος . Διαπιστώσαμε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2018 δόθηκαν σε εφημερίδες που χρωστούν τεράστια ποσά στις τράπεζες και το δημόσιο επιδοτήσεις άνω του 1.5 εκατομμυρίου ευρώ ενώ άλλα μέσα δεν πήραν" σημείωσε.

Ο Πάνος Καμμένος συνέχισε κάνοντας αναφορά και σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, αναφέροντας τον κ. Λιακόπουλο, τον κ. Λάμψια και τον κ. Παπαχρήστο. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως "παλαιοί σωματοφύλακες του κ. Ψυχάρη που είχαν αποσυρθεί, τώρα επανέρχονται γιατί μύρισαν αίμα".

Καταλήγοντας ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σημείωσε πως η κυβέρνηση πρέπει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα πως "η συνέχιση χρηματοδότησης της διαπλοκής μέσω των τραπεζών προκειμένου να χτυπηθούν υγιείς πολιτικές δυνάμεις και υγιείς επιχειρήσεις των μέσων ενημέρωσης δεν θα γίνει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v