Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερώτηση 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για AirBnb και την αγορά ακινήτων

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία αγοράς ακινήτων, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι από την πλευρά της ζήτησης να μπορούν να ικανοποιηθούν.

Ερώτηση 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για AirBnb και την αγορά ακινήτων

Ερώτηση προς τους υπουργούς Τουρισμού και Οικονομικών για «την τεράστια εξάπλωση του φαινομένου AirBnb» κατέθεσαν 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ρωτούν αν θα υπάρξει επιδότηση ενοικίου σε περιοχές «υψηλού τουριστικού προφίλ».

Οι βουλευτές σημειώνουν πως «με την έκρηξη του τουρισμού των πόλεων, παρατηρήθηκε υπερσυγκέντρωση επισκεπτών στα ιστορικά κέντρα των πόλεων, σχεδόν αποκλειστικά λόγω της δυνατότητας που προσφέρει τα τελευταία χρόνια η ενοικίαση σπιτιών μέσω AirBnb».

Παράλληλα τονίζουν ότι: παρ’ όλο το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, παρατηρείται εκτίναξη των ενοικίων στο κέντρο της Αθήνας κι όχι μόνο. Επίσης ο τουρισμός των πόλεων είναι ένα φαινόμενο που εντείνεται διαρκώς και κρίνεται απαραίτητη η θέσπιση νομικού πλαισίου για τη σωστή διαχείρισή του.

Σύμφωνα με τους βουλευτές πρέπει να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία αγοράς ακινήτων, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι από την πλευρά της ζήτησης να μπορούν να ικανοποιηθούν. Και επειδή τα μέτρα άμεσης φορολόγησης και ελέγχου των ξένων επενδυτών είναι απαραίτητα.

Οι υπουργοί ερωτώνται:

-Προτίθενται ορίσουν μέτρα για την επιδότηση ενοικίου σε περιοχές υψηλού τουριστικού προφίλ, όπως το κέντρο της Αθήνας και ορισμένα νησιά για τους μόνιμους κατοίκους, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τα νέα ζευγάρια και όσους γενικά αναζητούν κατοικία προς ενοικίαση;

-Προτίθενται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μακροχρόνιες στρατηγικές, οι οποίες να προστατεύουν την τουριστική ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα να προστατεύουν τις προαναφερθείσες ευαίσθητες ομάδες;

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v