Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές

Εκλογές, εάν ο Π. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένα αδιαίρετο πράγμα στην πολιτική, μαζί πρέπει να κριθούν και μαζί πρέπει να ηττηθούν», υπογράμμισε από τη ΔΕΘ

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές

Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές, αν κάποιος θέλει συμμετοχή (ως κόμμα) σε ψηφοδέλτια είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ να το θέσει στο συνέδριο του κόμματος τον Νοέμβριο και θα πάρει την απάντησή του.

Την απάντηση έδωσε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Επέμεινε μάλιστα σ' αυτή τη θέση αρκετές φορές, αφήνοντας ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να στηρίξει τον (όποιον) νικητή των εκλογών «με ψήφο εμπιστοσύνης ή με ανοχή ή και με συμμετοχή», εάν αποδεχτεί τις προτάσεις που θα του παρουσιάσει.

Αντιθέτως, ο κ. Θεοδωράκης ήταν ασαφής στο τι θα κάνει το κόμμα του, όταν έρθει προς κύρωση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Αφού τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας να «συναντήσουν» οι μικρές βαλκανικές χώρες την ΕΕ και να μην επιτρέψουμε την επέκταση του ισλαμικού τόξου στα Σκόπια και στην Αλβανία, κατέληξε: «Δεν ταυτίζουμε την πατριωτική πολιτική με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αν ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν στηρίξουν την απόφαση της κυβέρνησης για τη Συμφωνία, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και πρέπει να οδηγηθούμε σε εκλογές».

Αυτό που δεν ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωράκης είναι εάν το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας ζητώντας να προκηρυχθούν εκλογές αμέσως μετά ή εάν θα προκρίνει την παραπομπή της κύρωσης στην επόμενη Βουλή, αρνούμενος να συμμετάσχει σε ψηφοφορία στην παρούσα Βουλή.

Είναι προφανές ότι στη δεύτερη περίπτωση, οι αριθμοί «δεν βγαίνουν» και η συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ δεν μπορεί να περάσει -τουλάχιστον με βάση τους σημερινούς συσχετισμούς.

Σε άλλη ερώτηση, πάντως, απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: «Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένα αδιαίρετο πράγμα στην πολιτική, μαζί πρέπει να κριθούν και μαζί πρέπει να ηττηθούν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v