Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλιμακώνει την επίθεση στην κυβέρνηση η ΝΔ

Καταγγέλλει ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και εκτοξεύει πυρά κατά Μαξίμου - Βαξεβάνη. Λήξη συναγερμού για τη Σοφία Ζαχαράκη. Η ΔΕΘ και η παρέμβαση Μητσοτάκη για το Σκοπιανό.

Κλιμακώνει την επίθεση στην κυβέρνηση η ΝΔ

Αποφασισμένοι να μην αφήνουν «τίποτα αναπάντητο» δηλώνουν στη ΝΔ, όσον αφορά τις «κάτω από τη ζώνη» -όπως χαρακτηριστικά λένε- επιθέσεις που δέχονται από την κυβέρνηση.

Ο δρόμος προς τις κάλπες, αναγνωρίζει η Πειραιώς, δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και στο πλαίσιο αυτό κομματικές πηγές εντάσσουν το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για την υπόθεση της Energa και την εμπλοκή του ονόματος του ανιψιού και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μολονότι αρχικά είχε επιλέξει να μην ακολουθήσει αυτού του είδους την τακτική, εντέλει δείχνει να υιοθετεί τη λογική της μετωπικής σύγκρουσης, ενόψει και της παρουσίας των Αλέξη Τσίπρα (το προσεχές Σαββατοκύριακο) και Κυριάκου Μητσοτάκη (το επόμενο) στη ΔΕΘ.

«Συνεργό» της κυβέρνησης σε αυτό το κλίμα πόλωσης που διαμορφώνεται, η ΝΔ θεωρεί τον εκδότη-δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος κατέθεσε χθες μήνυση και αγωγή σε βάρος της γαλάζιας αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου Σοφίας Ζαχαράκη. Αφορμή ο χαρακτηρισμός «συκοφάντης, που έχει καταδικαστεί πολλές φορές από τη Δικαιοσύνη», που αυτή του απέδωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Δεδομένου ότι το αυτόφωρο έληγε τα μεσάνυχτα, στα κεντρικά γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμανε συναγερμός, με το γραφείο Τύπου του κόμματος να καταγγέλλει «πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».

Μάλιστα, η Αστυνομία φέρεται να αναζήτησε δύο φορές τη Σοφία Ζαχαράκη στην Πειραιώς, αυτή απουσίαζε, ωστόσο επέστρεψε στη συνέχεια, κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ίδιος δε, σύμφωνα με το περιβάλλον του, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας, και την ενημέρωσε ότι η «καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ» κ. Ζαχαράκη βρισκόταν στα γραφεία του κόμματος.

«Υπονόμευση της Δημοκρατίας»

«Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς», ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή της η ΝΔ, σημειώνοντας πως «τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Επί της ουσίας, αυτό που υποστηρίζουν στο γαλάζιο επιτελείο είναι πως στην υπόθεση της Εnerga ο Αριστείδης Φλώρος από τη μία διώχθηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με τη συνδρομή και του Γρηγόρη Δημητριάδη και από την άλλη, αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου.

Πεποίθηση στην ηγετική ομάδα της ΝΔ είναι ότι σε αυτό το κλίμα θα πορευτεί ο τόπος μέχρι και τις εκλογές, ερμηνεύοντας τις κυβερνητικές επιθέσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το στενό του περιβάλλον ως μία προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη «από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου».

Την ίδια ώρα, μόνο τυχαία δεν είναι η χθεσινή προσωπική παρέμβαση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Σκοπιανό, λίγα 24ωρα πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών. Σχολιάζοντας τις αναφορές στα Wikileaks που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε δικαιωμένος για όσα έχει κατά καιρούς τονίσει. Ότι «οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια και απέρριπταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις». Επανέλαβε μάλιστα τη δέσμευσή του ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

Στα παραπάνω απάντησε ο Νίκος Κοτζιάς με γραπτή δήλωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v