Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες κυβερνητικές «επιθέσεις λάσπης» βλέπει η ΝΔ

Τα σχόλια της Πειραιώς για τα «υπόγεια» του Μαξίμου και το «νέο παραμύθι» που στήνεται. Σε ρυθμούς Βορείου Ελλάδος από σήμερα τα γαλάζια στελέχη. Το σχέδιο της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Νέες κυβερνητικές «επιθέσεις λάσπης» βλέπει η ΝΔ

Δεν προκάλεσε εντύπωση στη ΝΔ η νέα επίθεση της κυβέρνησης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» για τη σχέση του συμβούλου και ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη με την Energa.

«Πρόκειται για μία ακόμα βρώμικη επίθεση από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου και ένα νέο παραμύθι που προσπαθεί να κτίσει το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ελλείψει πολιτικού αφηγήματος», επισημαίνει στενός συνεργάτης του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Πειραιώς εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του έχουν επιλέξει τη στρατηγική πόλωσης του κλίματος και συνεχούς όξυνσης των τόνων, δεδομένης -όπως λένε- της «αναποτελεσματικής» πολιτικής της κυβέρνησης στην οικονομία, καθώς και στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Το κλίμα σκανδαλολογίας θα συνεχιστεί έως και τις εκλογές», εκτιμά η ΝΔ και αποδίδει τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή στην προσπάθεια αφενός να πληγεί προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον δρόμο προς τις κάλπες και αφετέρου να αυξηθεί η συσπείρωση των ψηφοφόρων των δύο κυβερνητικών εταίρων, που -βάσει των δημοσκοπήσεων τις οποίες έχει στα χέρια του το γαλάζιο επιτελείο- βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

«Θεωρούμε βέβαιο πλέον ότι όσο η απαξιωμένη κυβέρνηση οδηγείται σε εκλογική συντριβή, τόσο οι κατευθυνόμενες επιθέσεις λάσπης θα πληθαίνουν. Προοιωνίζεται δυστυχώς η πιο βρώμικη προεκλογική περίοδος της Μεταπολίτευσης, με αποκλειστική ευθύνη της πιο χυδαίας κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΝΔ, που περιμένει και άλλες, αντίστοιχες, επιθέσεις.

Στοχευμένες επισκέψεις

Από σήμερα στην αξιωματική αντιπολίτευση κινούνται σε ρυθμούς Βορείου Ελλάδος, ενόψει της ανόδου του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το άλλο Σαββατοκύριακο, 14-16 Σεπτεμβρίου. Η γαλάζια εξόρμηση αφορά εκδηλώσεις και δράσεις με τη συμμετοχή βουλευτών, τομεαρχών, Γραμματέων, μελών της Πολιτικής Επιτροπής και της ΟΝΝΕΔ.

«Με εξωστρέφεια, μέσα στην κοινωνία, αφουγκραζόμαστε τους πολίτες, συνομιλούμε μαζί τους και διαμορφώνουμε μαζί την επόμενη ημέρα», λένε στην Πειραιώς και έχουν προγραμματίσει πάνω από 250 στοχευμένες επισκέψεις κλιμακίων και συναντήσεις σε όλους τους νομούς της Β. Ελλάδας, 17 κεντρικές εκδηλώσεις και 13 μεγάλες εκδηλώσεις των Γραμματειών στο νομό Θεσσαλονίκης, με πάνω από 100 ομιλητές.

Στόχος, όπως λένε από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, η προσέγγιση της «κοινωνίας που μοχθεί, εργάζεται και παράγει, με προτεραιότητα στα πραγματικά προβλήματα και στις ανάγκες της και σχεδιάζοντας μαζί της την επόμενη ημέρα».

Όσο για το τι κρύβει το φετινό «καλάθι» του προέδρου της ΝΔ για τη ΔΕΘ, στο επιτελείο του εμφανίζονται εξαιρετικά εγκρατείς και παραπέμπουν στις προτάσεις που διατύπωσε ο κ. Μητσοτάκης πριν από δύο χρόνια, με την αναγκαία επικαιροποίηση. «Σας το περιγράφω με πολύ απλά λόγια. Περιλαμβάνει μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή δαπανών και το κυριότερο, τη δημιουργία ενός λειτουργικότερου και αποτελεσματικότερου δημόσιου τομέα», τόνισε σε συνέντευξή του (στο Ε) ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, ενώ και η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη προανήγγειλε (μέσω του Ελεύθερου Τύπου) πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν θα πάει με κανένα "καλάθι" στη ΔΕΘ».

Αντίθετα, όπως είπε, «έχει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, για να ξεκολλήσει από το ισχνό 2%... Η Ν.Δ. θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον σταθερό, ελκυστικό για απευθείας ξένες επενδύσεις, δυναμικό για τις ελληνικές ιδιωτικές εταιρίες και προνομιακό για νέες τεχνολογίες, τουρισμό, ενέργεια και μεταφορές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v