Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην προσωπική σύγκριση Μητσοτάκη – Τσίπρα επενδύει η ΝΔ

Οι δημοσκοπήσεις και η μάχη της καθημερινότητας. Στην κατ’ ιδίαν προσέγγιση των πολιτών επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το δίλημμα της κάλπης και το γαλάζιο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Στην προσωπική σύγκριση Μητσοτάκη – Τσίπρα επενδύει η ΝΔ

Οι δημοσκοπήσεις τις οποίες έχει στα χέρια της η ηγετική ομάδα της ΝΔ δείχνουν, ανάμεσα στα άλλα, σαφή υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία και πάνω σε αυτό το στοιχείο καταστρώνει την στρατηγική της η αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως υποστηρίζουν στην Πειραιώς, «την ήδη… τσαλακωμένη εικόνα του κ. Τσίπρα από όλα όσα έχει εφαρμόσει κατά τα χρόνια της διακυβέρνησής του, ήρθε να αποτελειώσει η καταστροφική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική και τα εγκληματικά λάθη που έγιναν».

Η αίσθηση που υπήρχε παλαιότερα ότι ο πρωθυπουργός είναι «ο άσος στο μανίκι» για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως εκτιμούν στο γαλάζιο στρατόπεδο, πλέον έχει εξαφανιστεί και εκεί είναι που προσπαθεί να επενδύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα μπρα ντε φερ  επί προσωπικού με τον λέξη Τσίπρα.

Στόχος, σύμφωνα με την συγκεκριμένη τακτική, να συγκρίνουν οι πολίτες τους δύο και στις επόμενες εθνικές κάλπες να κληθούν να επιλέξουν για το πιο αξιόπιστο, ειλικρινές και ικανό πρόσωπο που θα μπορέσει να οδηγήσει την χώρα με ασφάλεια στην μεταμνημονιακή εποχή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στην κατ’ ιδίαν προσέγγιση των πολιτών, κυρίως αυτών που χρήζουν βοηθείας και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε χθες και πάλι (για δεύτερη φορά από τότε που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά) στο Μάτι. «Δέσμευσή μου είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η περιοχή και να διορθωθούν όλες οι στρεβλώσεις του παρελθόντος», διεμήνυσε στους κατοίκους, εμφανιζόμενος σίγουρος για την νίκη στις εκλογές και τον άμεσο σχηματισμό της κυβέρνησής του. Ταυτόχρονα, διατηρώντας στην κορυφή του δημόσιου διαλόγου τις ευθύνες του κράτους (άρα και του Αλέξη Τσίπρα) για την τραγωδία, ζήτησε για μία ακόμη φορά «να αποδοθούν ευθύνες», καθώς «υπάρχουν 96 νεκροί και χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν την περιουσία τους».

Θετικό αφήγημα

Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί την μονοεδρική Ζάκυνθο, συνεχίζοντας τις περιοδείες του ανά την επικράτεια, επιδιώκοντας, μεταξύ άλλων, να πείσει για το θετικό αφήγημα της ΝΔ, αλλά και να προσδιορίσει το δίλημμα της προσεχούς λαϊκής ετυμηγορίας. «Θα πάμε σε εκλογές απευθυνόμενοι στους πολίτες που ξέρουν, καταλαβαίνουν, πληγώθηκαν και πλήρωσαν πάρα πολύ ακριβά αυτό που συμβαίνει. Δεν θα μπούμε σε ένα μπαράζ παροχών», ανέφερε χθες η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη (real fm). Η παρούσα κρίσιμη κατάσταση, σημειώνουν στη ΝΔ, απαιτεί υπευθυνότητα και ρεαλισμό, κάτι που «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκφραστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό που απαιτείται, συνεχίζουν, είναι μια καινούργια αρχή, μια νέα κυβέρνηση που θα έχει τη βούληση και την ικανότητα να αλλάξει τα πράγματα στην εκπαίδευση, στη δημόσια διοίκηση, στο επενδυτικό περιβάλλον, στη φορολογία, την υγεία και γενικότερα στην καθημερινότητα του πολίτη.

«Ο Τσίπρας θα αφήσει στη ΝΔ καμένη γη, εμείς όμως θα είμαστε έτοιμοι», ανέφερε (Θέμα fm) ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος και προσδιόρισε το στόχο της παρουσίας του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ στα μέσα Σεπτεμβρίου: «Με μετριοπάθεια και ρεαλιστικό, δεσμευτικό πρόγραμμα, χωρίς να λέει πράγματα που δεν θα επαληθευτούν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το όραμά του για την Ελλάδα», σημείωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v