Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παύση αντιπολίτευσης λόγω... πυρκαγιών

Πώς αντιμετωπίζουν τα κόμματα της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας την τραγωδία στην Αττική. Οι χαμηλοί τόνοι και το επιθυμητό κοινωνικό πρόσωπο. Δράσεις αλληλεγγύης, επισκέψεις στα καμένα και δηλώσεις στήριξης των πληγέντων.

Παύση αντιπολίτευσης λόγω... πυρκαγιών

Σε μια τέτοια τραγωδία, δεν ταιριάζουν αντιπολιτευτικές κορώνες, συμφωνούν τα κόμματα της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας, με φόντο την ανείπωτη τραγωδία στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό, κανένα από αυτά μέχρι τώρα δεν έχει υψώσει τους τόνους ασκώντας κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και καταγγέλλοντας ενδεχόμενες ευθύνες στη διαχείριση της κατάστασης. Αντίθετα, θεωρούν ότι είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή ώστε οι κομματικοί μηχανισμοί να βρεθούν δίπλα στους πολίτες, δείχνοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο και ανακτώντας πόντους ενόψει της μάχης προς τις κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει σημάνει άτυπο... σιωπητήριο στα γαλάζια στελέχη και έδωσε εντολή για αναβολή κάθε προγραμματισμένης κομματικής εκδήλωσης, από την πρώτη στιγμή έδωσε εντολή η ΝΔ να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους πληγέντες.

Με δήλωσή του εξέπεμψε το μήνυμα πως αυτό που προέχει τώρα που «η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία» είναι η παροχή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους και τις οικογένειες των θυμάτων, προσθέτοντας πως «δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών».

Αφού ανέβαλε την αυριανή περιοδεία του σε Κω και Κάλυμνο, επέλεξε να επισκεφθεί τη Ραφήνα, δεσμευόμενος να βοηθήσει προσωπικά στην εξεύρεση χώρων για να στεγαστούν οι πυρόπληκτες οικογένειες. Ζήτησε μάλιστα την ενίσχυση με έκτακτη επιχορήγηση των δήμων που θα διαχειριστούν το πρόβλημα και δεν αποκλείεται σήμερα να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, οι γαλάζιες κομματικές οργανώσεις συνέλεξαν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, 12 πιστοποιημένοι δασοπυροσβέστες-εθελοντές του κόμματος και ένας χειριστής drone τέθηκαν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας, ενώ πολυμελής ομάδα γιατρών συνδράμει από σήμερα εθελοντικά όσους χρήζουν βοηθείας.

Κίνημα αλληλεγγύης

Το Κίνημα Αλλαγής επίσης συλλέγει τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και ιατρικά είδη πρώτων βοηθειών στο ισόγειο των γραφείων του κόμματος όλο το 24ωρο. Ταυτόχρονα, η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε τη Ραφήνα, ενημερώνοντας ότι δημιουργείται με πρωτοβουλία του κόμματος ένα κίνημα αλληλεγγύης και υποστήριξης όσων έχουν πληγεί, το οποίο θα παραμείνει ενεργό για όσο διάστημα θα χρειαστεί. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στη διαρκή και μόνιμη μέριμνα της πολιτείας που θα πρέπει να υπάρχει προς τις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες.

Επίσης, το Ποτάμι, όπως και τα άλλα κόμματα, απηύθυνε έκκληση για αιμοδοσία, ενώ κλιμάκιο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο, βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της τραγωδίας στη Ραφήνα.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι «τούτες τις ώρες προέχει να σταματήσει η πύρινη καταστροφή, να υπάρξει άμεση, ολόπλευρη βοήθεια σε όλους όσοι έχουν πληγεί, στους τραυματίες, πάνω απ' όλα σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σε όσους έχουν μείνει άστεγοι, με κατεστραμμένες τις περιουσίες τους». Σε πιο υψηλούς τόνους, ο Βασίλης Λεβέντης εξέφρασε τη θλίψη της Ένωσης Κεντρώων, προσθέτοντας πως «όταν ολοκληρωθεί η αποτίμηση της καταστροφής, τότε θα μιλήσουμε για την ανοργανωσιά του κράτους, για την έλλειψη πυροσβεστικών αεροπλάνων και για τα σόου του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v