Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Επαναβεβαίωση του πολιτικού στίγματος από Μητσοτάκη

Τα μηνύματα και οι συμβολισμοί των γαλάζιων πρωτοβουλιών. Επιμονή στον χώρο του κέντρου και στην επιχειρηματικότητα. Η μεταγραφή Κατσιαντώνη και το πρέσινγκ στα επιμελητήρια.

ΝΔ: Επαναβεβαίωση του πολιτικού στίγματος από Μητσοτάκη

Με δύο επικοινωνιακές και άκρως συμβολικές κινήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να επαναβεβαιώσει το πολιτικό στίγμα της ΝΔ, όπως το οραματίζεται ο ίδιος. Από τη μία, με τη… μεταγραφή του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κατσιαντώνη, δείχνει την επιμονή του να στρέφεται προς τον χώρο του Κέντρου και ουσιαστικά θέλει να απαντήσει στις κυβερνητικές κυρίως αιτιάσεις περί στροφής του προς τα δεξιά και ελέγχου του κόμματος από τους εκπροσώπους αυτής της τάσης, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης. Από την άλλη, μετά την πρόσφατη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μίχαλου από τη ΝΔ και τις αναταράξεις στον χώρο των Επιμελητηρίων, ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωσε χθες στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ τους προέδρους 42 Επιμελητηρίων, σε μια επίδειξη πυγμής και στέλνοντας το μήνυμα ότι η επιχειρηματικότητα αποτελεί σταθερά προνομιακό πεδίο του κόμματός του.

Μεταρρυθμιστικό κέντρο

«Είχα και εξακολουθώ να έχω τις ίδιες πολιτικές απόψεις που τοποθετούνται στο χώρο του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου και πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από δομικές μεταρρυθμίσεις τόσο στην οικονομία και τη Δημόσια Διοίκηση, όσο και σε σειρά άλλων κρίσιμων τομέων, όπως ο χώρος της Παιδείας, της Αγροτικής πολιτικής, της Ομογένειας και της Υγείας». Αυτή η φράση του βουλευτή Λάρισας ήταν επί της ουσίας τα… διαπιστευτήρια για την προσχώρησή του στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία πλέον έχει 77 βουλευτές. Είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες συνεννοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και η συμφωνία επιστεγάστηκε με το τυπικό ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον βουλευτή, ο οποίος στις εθνικές εκλογές θα έχει το δύσκολο έργο να ανταγωνιστεί τους έμπειρους και με μακρά πολιτική παράδοση νυν και πρώην βουλευτές του θεσσαλικού κάμπου.  

«Ο κ. Κατσιαντώνης θα ενισχύσει την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, συμβάλλοντας στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο για την ανάταξη της χώρας», αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα, στην ανακοίνωση της Πειραιώς, η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις κάλπες, τις οποίες βλέπει να στήνονται ακόμα και εντός του φθινοπώρου. «Οι εκλογές σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη για τον τόπο, έτσι ώστε να μη βουλιάξουμε σε ένα καθεστώς παρατεταμένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους προέδρους των Επιμελητηρίων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων, κατά τη ΝΔ, θεωρεί ότι «παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες, η κατάσταση στην πραγματική οικονομία παραμένει ζοφερή και τα προβλήματα εντείνονται αντί να λύνονται».

Ελέω… Μίχαλου

Στις τελευταίες εκλογές στα 59 Επιμελητήρια όλης της χώρας, η ΝΔ κατέκτησε 46 πρωτιές, δύναμη την οποία ο πρόεδρος του κόμματος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να απωλέσει, ελέω… Μίχαλου. Γι’ αυτό, σε συνεργασία με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, που έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο του συντονιστή και του ενδιάμεσου που θα φέρει πιο κοντά ΝΔ και Επιμελητήρια, έχει αποφασιστεί στενό πρέσινγκ προς τα στελέχη αυτών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους 42 προέδρους των επιμελητηρίων τις αμέσως επόμενες ημέρες να του στείλουν από τρεις συγκεκριμένες προτάσεις που ο καθένας ιεραρχεί ως  σημαντικότερες για να βελτιώσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων ανά κλάδο χωρίς δημοσιονομικό κόστος, αλλά και το σημαντικότερο έργο υποδομής που κατά την άποψή τους πρέπει να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα ανά νομό.

Προανήγγειλε δε ότι στη ΔΕΘ, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, θα έχει τη δυνατότητα να περιγράψει τον «άλλο δρόμο, που υπηρετεί η δική μας η πολιτική και βάζει πάντα στο επίκεντρο τις δυνάμεις της υγιούς επιχειρηματικότητας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v