Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο κοντά Κυριάκος - Φώφη, λόγω... Καμμένου

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ βλέπουν σύντομα εθνικές κάλπες. Η διαφωνία των κυβερνητικών εταίρων και οι εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης. Το θετικό αφήγημα και η προσέλκυση επενδύσεων.

Πιο κοντά Κυριάκος - Φώφη, λόγω... Καμμένου

Η στάση του Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό και η επιμονή του ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, έχει θέσει σε συναγερμό τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θεωρούν πιο κοντά από ποτέ τις εθνικές κάλπες. Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά μάλιστα επαναφέρουν το αίτημά τους για εκλογές, θεωρώντας το πιο επίκαιρο από ποτέ, χρησιμοποιώντας μάλιστα ακόμα και την ίδια ορολογία.

«Κυβέρνηση υπό προθεσμία και επίσημα από σήμερα, είπε ο συγκυβερνήτης. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε», ήταν το σχόλιο της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στα social media την Κυριακή, με τον πρόεδρο της ΝΔ να παρεμβαίνει λίγες ώρες αργότερα, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως «πρωθυπουργό υπό προθεσμία».

Στα δύο κόμματα δεν αποκλείουν το σενάριο, οι κυβερνητικοί εταίροι να έχουν «σκηνοθετήσει» ένα καλοστημένο παιχνίδι, προκειμένου να κερδίσουν ό,τι περισσότερο μπορούν, ενόψει των εκλογών που βρίσκονται προ των πυλών. Και ο χρόνος αυτών βλέπουν να επισπεύδεται, από τη στιγμή που -όπως υποστηρίζουν τόσο η Πειραιώς όσο και η Χαριλάου Τρικούπη-, η περαιτέρω συγκατοίκηση Τσίπρα - Καμμένου στην εξουσία φαντάζει ολοένα και πιο δύσκολη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε χθες να παρέμβει με προσωπική του δήλωση, δίνοντας ένα δείγμα της στάσης του στη μάχη της Βουλής την προσεχή Πέμπτη για το τελευταίο Eurogroup, αλλά και γενικότερα της αντιπολιτευτικής του τακτικής από εδώ και πέρα. Επενδύοντας στη διάσταση -είτε φαινομενική είτε όχι- απόψεων του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας, ο πρόεδρος της ΝΔ εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «παριστάνει πως μάχεται την ακροδεξιά, ενώ συγκυβερνά μαζί της εδώ και τριάμισι χρόνια», ενώ ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους τόνους στην οικονομία: «Ισχυρίζεται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ενώ έχει ήδη υπογράψει νέες περικοπές και νέους φόρους», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης θέτει θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει μία ακόμη περίοδο παρατεταμένης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας». 

«Σε αποδρομή»

Αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής, μία μέρα μετά την απόφαση του Ποταμιού να αποχωρήσει από αυτό, ανεβάζουν τους τόνους και εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα «είναι πια σε αποδρομή, από την οποία τίποτε και κανείς δεν μπορεί πια να τη διασώσει». Από εδώ και πέρα, όπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος του Κινήματος Παύλος Χρηστίδης, «αυτό που θα κάνουμε είναι να συμβάλουμε για να αντιμετωπίσουν οι πολίτες τα προβλήματά τους και να φύγει μία κυβέρνηση που είναι καταστροφική και τελεί υπό προθεσμία, μετά και τις δηλώσεις του κ. Καμμένου. Έχει αρχίσει και αδειάζει η κλεψύδρα και δεν πρέπει να σηματοδοτήσει αυτό άσχημες εξελίξεις για τη χώρα», σημείωσε.

Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη, ο καθένας από τη δική του οπτική και με τους δικούς του στόχους ενόψει της επόμενης μέρας, πέραν της κριτικής στην κυβέρνηση, δεν θα σταματήσουν να προβάλλουν και το δικό τους θετικό αφήγημα. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα, αρχικά το πρωί η Φώφη Γεννηματά και στη συνέχεια, το απόγευμα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης θα πραγματοποιήσουν ομιλίες στο 1ο Forum InvestGR - FOREIGN INVESTMENTS IN GREECE, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, αναφορικά με τα προγράμματα των κομμάτων τους σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v