Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς αντιδρά η ΝΔ στην ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

«Καμία σχέση με τους ανεξάρτητους βουλευτές», διαμηνύει η Πειραιώς. Σε Βερολίνο και Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ατζέντα των συνομιλιών και τα τετ α τετ του προέδρου της ΝΔ.

Πώς αντιδρά η ΝΔ στην ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

Χαμόγελα έφερε στη ΝΔ η περαιτέρω συρρίκνωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ.

Η Πειραιώς βλέπει την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση να είναι ολοένα και πιο έντονη, ενώ παράλληλα διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση της με τους ανεξάρτητους πλέον βουλευτές, οι οποίοι σταματούν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Θα επωμιστούν μέχρι τέλος το πικρό ποτήρι», έλεγε συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους κυβερνητικούς βουλευτές, διαπιστώνοντας «αντικειμενικό πρόβλημα αυτών στις περιφέρειές τους από την οργή των πολιτών για τα κυβερνητικά πεπραγμένα».

Ειδικά για τον Γιώργο Λαζαρίδη, όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, εξέπληξε και αυτούς η στάση του, καθώς δεν τον είχαν συμπεριλάβει στη λίστα με τους πιθανούς «αντάρτες» σε βάρος του κόμματός του. Η ΝΔ, όπως ήταν αναμενόμενο, απέρριψε εμφατικά τις κυβερνητικές διαρροές για την εμπλοκή της στην υπόθεση, εγκαλώντας τους «ενοίκους του Μαξίμου» ότι βρίσκονται πλέον «σε πανικό, γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν».

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος να αντισταθεί στις όποιες έξωθεν πιέσεις τόσο για το Σκοπιανό όσο και για την οικονομία, επισκεπτόμενος σήμερα και αύριο το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, αντίστοιχα. «Αγωνίζομαι για το τι είναι προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Και αν χρειαστεί να διαφωνήσω και με κάποιους εταίρους μας, θα το κάνω χωρίς καμία ιδιαίτερη δυσκολία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, και έτσι, σημειώνουν οι συνεργάτες του, θα συνεχίσει να κινείται και στο διήμερο ταξίδι στην Ευρώπη.

Η ατζέντα του κ. Μητσοτάκη είναι διευρυμένη καθώς στο τραπέζι των υψηλού επιπέδου επαφών που θα έχει και στη γερμανική πρωτεύουσα αλλά και στην έδρα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα είναι η οικονομία, τα εθνικά μας θέματα και οι εξελίξεις στο προσφυγικό. Ανάμεσα στα άλλα, θα παρουσιάσει ένα προγραμματικό πλαίσιο ως ο πιθανός επόμενος Έλληνας πρωθυπουργός, αναζητώντας την ανάκτηση από τους συνομιλητές του της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γερμανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα σειρά συναντήσεων, μεταξύ άλλων, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Olaf Scholz, τον υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer, τον αντιπρόεδρο του CDU/CSU Ralph Brinkhaus, την αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων Katja Leikert, καθώς και τους Christian Lindner και Alexander Lambsdorff, πρόεδρο και αντιπρόεδρο, αντιστοίχως, του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP).

Αύριο, Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των ηγετών του ΕΛΚ, όπου θα έχει επίσης σειρά διμερών συναντήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v