Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε

Η κυβέρνηση έχει συνοχή και θα πάει σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας προσθέτοντας πως «έχουμε περάσει πολύ χειρότερα». Η απόφαση του Eurogroup έδωσε μια οριστική λύση στο ζήτημα του χρέους, τόνισε. Τι συζήτησε με την Βρετανίδα πρωθυπουργό.

Τσίπρας: Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε

Το ταξίδι μου στη Μεγάλη Βρετανία είναι ιδιαίτερα επικοιδομητικό και υπάρχει προοπτική μια στενότερης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με την Τερέζα Μέι.

Τόνισε ότι η επίσκεψή του στη χώρα έρχεται σε ένα εξαιρετικό μομέντουμ μετά την απόφαση του Eurogroup η οποία αναβαθμίζει όχι μόνο την οικονομική αλλά και την γεωπολιτική θέση της χώρας.

«Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή», είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση βουλευτή των ΑΝΕΛ. «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι θα έχει συνέχεια, πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει.

Δεν ανησυχώ για την κυβερνητική σταθερότητα. Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Η κυβέρνηση έχει συνοχή και θα πάει σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα υπογράμμισε πως έθεσε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό και το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα. «Τα μάρμαρα ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά αλλά η θέση τους είναι στον Παρθενώνα», σημείωσε,

Με την κα. Μέι είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών. Συζητήσαμε ακόμη για το μεταναστευτικό, θέματα ασφαλείας και άμυνας, το κυπριακό αλλά και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Συμφωνήσαμε το επόμενο διάστημα να έχουμε μια στενότερη επαφή, σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v