Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζάεφ: Θα τηλεφωνήσω στον Τσίπρα όταν είμαι σίγουρος

Παραμένω αισιόδοξος, αν και δεν είναι εύκολο, τόνισε ο πρωθυπουργός. Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ σε ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας είναι πιο σημαντική από την ανάγκη να τηρηθούν διορίες. Οι δύο πλευρές έχουν επιδείξει καλή διάθεση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, συμπληρώνει.

Ζάεφ: Θα τηλεφωνήσω στον Τσίπρα όταν είμαι σίγουρος

O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι θα τηλεφωνήσει στον Αλέξη Τσίπρα όταν θα είναι 100% βέβαιος ότι η συμφωνία θα αντέξει στον χρόνο. 

Παραμένω αισιόδοξος, αν και δεν είναι εύκολο. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικό, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ανακοίνωση με την οποία ζητάει να αποφευχθούν βιαστικές κινήσεις στην προσπάθεια επίτευξης μιας συμφωνίας για το όνομα εξέδωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, τονίζοντας παράλληλα πως εργάζεται σκληρά για μια λύση πριν από την Ευρωπαϊκή Σύνοδο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, «η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη να επιτευχθεί μια μακροχρόνια και βιώσιμη λύση που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές αντισταθμίζουν με διαφορά την ανάγκη να τηρηθούν διορίες για την οριστικοποίηση της διαδικασίας».

Ζητήματα τέτοιας σημασίας δεν ωφελούνται από βιαστικές ενέργειες, υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΜΔ, το οποίο επισημαίνει παράλληλα πως και οι δύο πλευρές έχουν επιδείξει καλή διάθεση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v